Új Kia cee'd 2015

Ősztől kapható Európa-szerte az alaposan módosított alsó-középkategóriás Kia. A gyár európai formatervezői a cee'd külső és belső megjelenését újrafésülték, a változások a cee'd modellcsalád minden tagját érintik: az ötajtóst, a kombit, valamint a háromajtós pro_cee'd típust is. A lökhárító szögletesebb és szélesebb, új a hűtőmaszk, hátul is cserélték a lökhárítót és a lámpákat.

Az utastérben több a króm és új belső dekorelemek kérhetők. Fontosabb, hogy a dízeleknek javították a zaj- és rezgéscsillapítását. Az Euro6-os motorok kínálatát a vadonatúj, 1,0 literes T-GDI erőforrással bővítették - háromhengeres benzines, turbó. Az új motor 100 és 120 lóerősként készül. A dízelmotort fejlesztették,  új, nagynyomású befecskendező rendszer és a változó szállítású olajszivattyú mérsékli a motor belső súrlódási veszteségeit. 110 lóerő mellett 136 lóerős változata is kapható, amely erősebb az elődtípusnál.

A Kia cee'd motorkínálatában változatlanul megtalálható a 128 lóerős 1.6 GDI, illetve a 100 lóerős 1.4 MPI benzinmotor is, valamint a népszerű 1,4 literes CRDi dízel. Ezek mindegyike szintén teljesíti az Euro6-os károsanyag-kibocsátási normát. A frissített cee'd fedélzetén debütál a Kia vadonatúj, hétfokozatú, duplakuplungos (DCT) sebességváltója. A váltó csak a 136 lóerős 1.6 CRDi dízelmotorhoz választható. A kocsi futóművén is javítottak, stabilabb és komfortosabb lett.