A jövő hónapban megrendezésre kerülő Los Angeles-i Autószalonon debütáló 2015-ös Porsche 911 GTS modellcsaládról hivatalos információkat és fotókat közölt a stuttgart-i sportkocsigyár.

A németek nem titkolt célja az volt az új modellekkel (kupé és kabrió hátsó- és összkerékmeghajtással), hogy kitöltsék a 911 Carrera S és a versenyzésre szánt 911 GT3 közti űrt. A 911 GTS a megnövelt teljesítmény mellett egy sor aerodinamikai fejlesztésen is átesett.

A 911 GTS-ek motorterében megbúvó 3.8 literes hathengeres erőforrás 424 lóerő leadására képes, ami 30 paripával több a 911 Carrera S teljesítményénél. A PDK duplakuplungos váltóművel párosított hajtáslánc segítségével a legújabb stuttgart-i üdvöske keménytetős változata 4 másodperc alatt gyorsul százra.

Ugyanez a sprint 4.2 szekundumba telik a GTS Cabriolet-nek. A végsebesség mind a Coupe, mind a Cabriolet esetében 300 km/h. A hátsókerék-meghajtású Coupe 7-fokozatú kézi váltóval egészen 306 km/h-ig képes gyorsulni. A Porsche azt állítja, hogy a megnövelt teljesítmény ellenére a 911 GTS fogyasztása nem különbözik a gyengébb 911 Carrera S-től.

A teljesítménynövelésen túl, az új modellek szériafelszereltség gyanánt aktív PASM lengéscsillapítókkal és Sport Chrono csomaggal vannak szerelve. A PASM rendszer segítségével a hasmagasság 10 mm-rel csökkenthető. A fentieken túl, a GTS speciális sportkipufogót, bi-xenon fényszórókat és Alcantara kárpitozást kapott.

A 911 GTS család vizuális szempontból is különbözik a többi 911 modelltől. A Porsche legújabb járgánya az alap Carrera 4 kiszélesített karosszériáját kapta, amely feketére fényezett légbeömlőkkel, hátsó diffúzorral és hátsó légterelővel van szerelve.

A GTS modellcsalád november végén kerül a szalonokba Németországban. Mind a hátsókerék-meghajtású 911 Carrera GTS Coupé, mind az összkerekes 911 Carrera 4 GTS Coupé 117.550 euróról, azaz körülbelül 36 millió forintról indul.