Október 19-én vasárnap, az idei utolsó DTM futam felvezető látványosságának szánja az Audi önjáró RS7-esének bemutatóját. Az autó egy teljes kört fog megtenni saját magától a Hockenheimringen, természetesen nem vánszorgó tempóban!

A speciális Sportback a hírek szerint a világ leggyorsabb és legerősebb önálló vezetésre alkalmas autója, melyből természetesen a gyári menetteljesítményt sem spórolták ki. Az 560 lóerős gép bármiféle emberi beavatkozás nélkül, az automatika által a legprecízebben megválasztott íveken és sebességgel és tapadáshatáron fog végigszáguldani a pályán, a gyár reményei szerint a profi pilóták eredményeihez hasonló köridőkkel. Az előzetes tesztek szerint két perc körüli idő várható, a hosszú egyenesben pedig akár 240 km/óráig is felgyorsul majd a gép.

Az Audi Deutscheland már két előzetes videót is közzétett az Audi piloted driving névre keresztelt projektről, a legfrissebben már vállalkozó kedvű civileket is beültettek a saját fejlesztésű "KITT" mellé - érdemes megnézni az arcokat!

Te be mernél ülni a robotpilóta mellé?

Az eseményt most vasárnap, 12:50-től az Audi kifejezetten erre a célra létrehozott oldalán élőben is végig lehet majd nézni. Annyi biztos, hogy remek demonstrációja lesz a gyár ezirányú fejlesztésének, azonban senki ne kezelje science fiction szintjén a dolgot: néhány éven belül ez ugyanolyan választható extra lehet, mint a sávtartó automatika, vagy az automata parkolási rendszer.