A prémium kategóriás autókat átépítő Kahn Design munkásságáról több ízben is hallhattunk idén. Annyi biztos, hogy a brit cég vezetői – bár köztudottan szívügyük a szigetország autóiparának fejlődése – márkaválasztás terén nem vádolhatók egyhangúsággal. Az angol Range Rover és a koreai gyártmányú Ssangyong terepjárókat megcélzó szettek után figyelmük középpontjába egy olasz nagyvad, a Ferrari 599 GTB került.

Láthattunk már igen mélyreható, a Fiorano-t alapul választó koncepciókat a közelmúltban, tekintve akár csak a Novitec 800 lóerős, teljesen átépített üdvöskéjét. A Kahn Design szerint azonban egy ilyen szintű sportkocsihoz komolyabban hozzányúlni vétek, így mindössze egy alapvető tuning fogásokat tartalmazó csomaggal állt elő a típushoz.

Elől 20” hátul 21”-os Kahn Carbon felnikkel, saját fejlesztésű ültetőszettel, valamint sport kipufogórendszerrel szerelték fel az autót, mellyel sportos, de mégis elegáns opciókat kínálnak az 599 GTB tulajdonosok számára. Akinek pedig nem elegendő a gyári 620 lóerő, és a 3.7 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulás, még mindig van kihez mennie.