Ha driftre épített szuper sportautókról esik szó, kevés kivétellel, de szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy újabb japán agymenésről lesz szó.

A legendás pilóta, Daigo Saito bizonyára nem sokak számára ismeretlen a sportág rajongói közül, egyik gyakorlóautója az idei AMTS-en is megtekinthető volt élőben. A japán drifter számos komoly gép nyergében láttuk már driftelni - köztük 1.000 lóerős Nissan GT-R, valamint F430 – a legemlékezetesebb darab azonban a már szinte védjegyének számító widebody Lamborghini Murcielago. Igen, az, amivel “A” videót is leforgatták.

Nos, az új paripa sem lesz éppen piskóta. Daigo maradt az olasz alapnál, a kiindulási pontot pedig ezúttal egy Ferrari 599 GTB adta. A 600 lóerős V12-es erőforrással megáldott jószágról túl sok egyelőre nem derül ki, a kiszivárgott képekről azonban már kapunk némi infót.

A Ferrari a Rocket Bunny építéseire hajazó (de vélhetően újra a Liberty Walk által összerakott) sárvédőszélesítéseket, a hozzájuk passzoló egyedi légterelőszettet, hatalmas szárnyat, valamint mély krómperemes felniket kapott. Odabent saját gyártású bukóketrec, új kormány és műszerfal, valamint természetesen hidraulikus kézifék figyel.

További érdekesség, hogy míg az alapgép - az épülésről készült fotók tanúsága szerint - sötétkék (Blu Skozia) volt, a kész vasat már eredeti Ferrari-piros (Scuderia Rosso) színben pompázik. Alig várjuk, hogy közelebbről is megismerhessük!

Ha pedig Daigo Saito a téma, ismerjük meg egy másik legendás gépét is: íme a JZX-100!