A Honda kétüléses roadstere igen közkedvelt a tuning cégek körében. A példás liter/lóerő teljesítmény mutatóval rendelkező sportautó aggregátja alapban is bivalyerős, de a T1 Race Development készített egy több mint 700 lovas példányt. Brutális!

A Honda 2009-ben végleg leáll a legendás S2000 gyártásával és egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz utódja a kiváló roadsternek. A gyárilag 2 literes szívó motorral szerelt kétüléses sportautót pontosan egy évtizeddel ezelőtt mutatta be a japán gyártó, 50. évfodulója alkalmából. A közel egy évtized alatt több mint 110.000 példány talált gazdára a gyönyörű S2000-ből.A Honda idén ugyan leáll a gyártással de cikkünk alapjául szolgáló különleges S2000 roadsterek miatt még biztosan sokáig az emlékezetünkben él majd a típus. A videón látható példány erőforrása például 701 lóerőt teljesít, ráadásul keréken! A speciális S2000-et a T1 Race Development nevű csapatnak köszönhetjük, akik a négyhengeres aggregáthoz egy Borg Warner S372R turbót, egyedi verseny leömlőt, valamint speciális 1.000 cc-es Bosch injektorokat illesztett.

A T1 Race Development a gyári helyről az első kerék mögé helyezte a kipufogóvéget, így biztosan nem kell hosszú utat megtennie a kipufogógáznak.

Az autó készítői, ahogyan a videón is látható az utcán nem találtak megfelelő ellenfelet a brutális fenevadnak, még egy igaz sportmotor, egy Suzuki GSXR 1000 sem tudta megállítani a 701 lóerős erőgépet.

A cikket partnerünk, a

szervírozta.