Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A JUM Lightning által felhúzott Nissan Silvia először az idei Tokiói Autószalon keretei közt mutatkozott be a nagyérdeműnek. A japán cég azóta is elég sokat dolgozott az autón, mely immáron igen ütős teljesítményt, valamint agresszív külsőt is kapott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A 2000-es évjáratú kupéban található SR20DET erőforrást 180 lóerővel sikerült a gyári 250 fölé húzni, a hozzá tartozó maximális nyomaték pedig 540 Nm, mely 5800-as fordulattól áll a pilóta rendelkezésére. A technikai módosításokról túl sokat nem árulnak el, de a cég ilyen jellegű tevékenységi körét tekintve, a tuning lelkét egy Garrett GT3071R turbóval operáló egyedi rendszer jelentheti, melyhez a Blitz coolerét párosították, számos egyéb motorikus kiegészítővel, titánium kipufogórendszerrel, és természetesen a vezérlés módosításával együtt. A jócskán megnövekedett erő hatsebességes váltón, és a Nismo GT-LSD diffijén keresztül szabadul rá a hátsó kerekekre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A motortérben végzett varázslat mellett, az autó külsejét is átszabták, a végleges állapot pedig áprilisban készült el. A csillogó kék fényezés alatt komoly widebody kit kölcsönöz visszavonhatatlanul versenyautós jelleget a gépnek – ami nem is csoda, hiszen elsődlegesen pályára készült. A kompletten karbonból készült szett a leszorító erő maximalizálása jegyében született, módosított lökhárítókat, oldalelemeket, motorháztetőt, valamint egy jókora hátsó szárnyat kapott. Futómű terén az Aragosta verseny szettje, Brembo fékek, valamint ultrakönnyű felnik kerültek felszerelésre, a hírek szerint kifejezetten a FUJI versenypályára hangolva.

Az utastérben hasonlóan komoly a helyzet, a teljes kipucolás és bukócsövezés mellett a Sparco versenyfelszerelései találhatók, többféle, szintén karbon takaróelem és panel szomszédságában.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!