Toyota GT86, avagy akár illethetjük Scion FR-S, illetve Subaru BRZ becenevekkel is. A legendás Hachiroku utódja, mely megjelenése óta szaporázza a japán sportautók rajongóinak pulzusát, pláne típusra épülő teljes körű konverziók tekintetében.

A legizgalmasabb a kérdés, ha az erőforrás kerül terítékre: habár az alapmodell négyhengeres Subaru-blokkja is remekül tuningolható és a típus sem mondható réginek, már most elmebeteg swap-ek léteznek. Vegyük például rögtön a világ leggyorsabb import versenyautóit készítő Ekanoo Racinget, akik - nem meglepő módon - egy borzasztóan felhúzott 2JZ blokkal szaladgálnak 6-másodperces időket negyedmérföldön. A profi drifter Ryan Tuerck pedig épp egy Ferrari 458 Italia aggregátját préseli a motortérbe.

Ezek tükrében már szinte nem is meglepő az ausztrál Street FX Motorsport koncepciója, mely a Nissan GT-R 3.8 literes V38DETT erőforrásával váltja a kétliteres gyári blokkot. Meg kell jegyezni, még az sem volt piskóta: a kompresszortól a turbóig mindent kipróbáltak, az utolsó verzióban pedig már mindkét feltöltő bent figyelt, a végeredmény azonban így is "csak" 545 keréken mért lóerő volt, E85-ös üzemanyaggal.

Nos, ez főtengelyen mérve még több is a V38DETT 600 lóerejénél, a motorcsere után - melynek oroszlánrészét a GT Auto Garage csapata végezte - viszont ennek minimum a duplája volt a cél. A motor komoly erőkúráján esett át. A HKS kovácsolt főtengelyével, dugattyúival és hajtókarjaival a lökettérfogatot 4,1 literesre növelték, továbbá - szintén a HKS - GT1000 névre hallgató ikerturbó szettjét is hozzácsapták.

A művelet maga nem volt túl egyszerű, már csak azért sem, mert a GT-R motorja cirka háromszor magasabb a Toyota blokkjánál. A trükköt az első diffi és az olajteknő kiszanálása jelentette, melyeket egy, a gyárinál 15 cm-el laposabb, "RWD-only" száraz teknőre cseréltek, az amerikai Daily Engineering támogatásában.

A másik kacifántos kérdés a váltó volt, melyhez az Albins készített teljesen egyedi gyártású, szekvenciális hatsebességes darabot. Az Albins csapatáról elég annyit tudni, hogy az ausztrál Supercars Championship összes V8-as versenyautójához ők szállítják ezt az alkatrészt - így némi rálátásuk lehet a dolgokra.

A tervek szerint az utastér - a bukóketrec mellett persze - minden kényelmi funkciót megtart majd, a műszerfaltól a hifin keresztül a légkondiig, hiszen a time attack és gyorsulási versenyek mellett a cél ugyanúgy az utcai használat is. Meg kell hagyni, a külső design teljesen versenyautós ezzel a dekorral, na meg ugye a komplett Rocket Bunny szett és a Concave Concepts 18x11-es felnijei sem teszik éppen egy sleeperré a gépet.

A slussz poén pedig a rendszám, ami minden szónál többet elárul: WTF-86 szemcsó

Forrás: Street FX Motorsport