Motorcsere egy bármilyen generációs Volkswagen Golfban. A megoldások tárháza végtelen, láttunk már Gallardo V10-et és Audi V8-ast is népautóban, sőt, nem ismeretlen már ez a koszovói építés sem, mely a COGI Racing csapatának hírnevét öregbíti.

Most azonban valamivel többet is megtudtunk a kicsikéről, melyet anno 700+ lóerősnek tippeltünk. Nos, az a 700 plusz igazából 1.170 lóerő, melyhez veseszaggató, 1.578 Nm-es nyomaték párosul. Az autó tömege pedig mindössze 1.285 Kg, így majdnem 1 lóerő jut minden egyes kilóra - nem csoda, hogy a 0-100-as sprintet mindössze 2,9 másodperc alatt tudja le. Ez pedig még mindig nem a vége!

A brutális eredmények mögött egy igen komoly swap áll, de a kivágott motorháztető miatt ezt aligha lehet nem észrevenni. A COGI a 2008-tól gyártott (C6) Audi RS6 blokkját préselte a motorblokk gyárilag megálmodott helyére (más építések esetén inkább középre, vagy hátra kerül a szív), természetesen a Quattro összkerékhajtás és a hatsebességes tiptronic váltó társaságában.

Ezután jöhetett a tuning: a gyárilag 571 pacis aggregát nagyobb turbókat és a hozzájuk egyedileg épített rendszert, sőt, nitrórendszert is kapott, a kipufogó pedig - hasonlóan a komplett beltérhez - fel lett áldozva a súlycsökkentés oltárán. Jelenleg közvetlenül a blokk mögött ér véget és hányja vígan a lángokat a szélvédőre. A brutál gép ebben az állapotában 1.267 lóerőt teljesít és 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra!

Meggyőző a 0-300 km/órás gyorsulás is...

Nitró nélkül már kicsit szerényebbek az eredmények, de így is elég sok szuper sportautónak okozna kellemetlen meglepetést, a maga 1.005 lóerejével és 1.270 Nm-ével.

Némi extra videóanyag:

Így készült

Gyorsulás a Corsa RS1000 ellen

Tesztelés alatt