A neves ralikrossz és drift pilóta, Tanner Foust csapata a héten újabb meghökkentő alkotásról rántotta le a leplet. A 2015-ös Formula Drift bajnokságon nem akármilyen géppel állnak csatasorba, hanem egy Volkswagen Passattal.

A gyárilag első kerekes, tágas családi szedánról gyakorlatilag MINDEN eszébe juthat egy átlagembernek, persze a driftelést kivéve. A hetedik generációs kiadást tekintve garantáltan páratlan alkotás üde színfoltot képez majd a mezőnyben: kinézetre és hangra aligha látott még hasonlót a Long Beachen megrendezésre kerülő szezonnyitó.

A egyedi hajtással ellátott Passat orrába egy 7,3 literes, 700 lóerős V8-as blokkot építettek, mely a nitrórendszer aktiválásával akár 900 paripát szabadít az aszfaltra. A motor kiemelt érdekessége az egyedileg épített 8-1 leömlő, a külsőt tekintve pedig a méretes APR-szárny az az elem, amit biztosan nem gyakran látni ezen a típuson. A hatalmas erő négysebességes váltón, valamint Tilton triplatárcsás kuplungján keresztül jut a KMC kerekeire, melyeken Nitto abroncsok feszülnek.

Menet közben hihetetlen, mit mutat a gép

Futómű terén az RS-R egyedi, állítható felfüggesztése került beszerelésre, a pilótafülkét pedig komplett bukóketrec, Recaro ülések és Sparco sportkormány hangolja versenyre, a gyári óracsoport mellett a Plex SDM-500 műszeregységével egyetemben.

A nem mindennapi Passat a Tanner Foust Racing legfrissebb extrém építése, szépen folytatja a sort, amit a tavalyi SEMA Show-n a RAUH-Welt bodykites Volkswagen Beetle megalkotásával elkezdtek.

Fotók: Tanner Foust Racing