Eltelt már egy pár év, mióta utoljára értekeztünk a Callaway munkásságáról. Azóta lement 1-2 generáció a típusból és persze az amerikai Corvette-specialista sem ült a babérjain. Nézzük a legfrissebb komolyságukat!

A hangzatos nevű Corvette C7 GT3-R-ről Németországban, a Hockenheimring-es teszt keretei között rántották le a leplet. Az autó a FIA GT3 osztályában való versenyzéshez szükséges technikai előírások szerint építették, a magánkézben lévő kis versenycsapatnál pedig a korábbi modellt, a C6 Z06R GT3-at váltja majd. Az izmot a Chevrolet 6,2 literes V8-asától kapja: a továbbra is szigorúan szívóüzemű aggregátot 600 lóerőig húzták fel, mindezt a hátsó kerekekre hatsebességes, szekvenciális X-Trac váltón keresztül juttatják el.

Hivatalos mérésekre ugyan még nem került sor, de a Callaway nagyon bízik az új modellben: "Az eddigiekhez képest merőben új modell megvalósításával csapatunk újabb mérföldkőhöz érkezett. Saját finanszírozású versenycsapatként nem kis teljesítmény egy ekkora projekt lebonyolítása, de a munkánk biztosan meghozza a várt eredményt" - hangzott a nyilatkozat. A C7 GT3-R gyártását egyébként 2016-ban kezdik majd el, reményeik szerint pedig még évekig porondon maradhatnak a friss kiadással. Piacuk pedig pont a hozzájuk hasonló, privát versenycsapatnál lehet.

Az autó legszembetűnőbb módosítását az egyedi bukócsövezésre épült extrém széles, túlnyomórészt full karbon kasztni adja, mely mind aerodinamika, mind hűtés szempontjából a mesteri szintet képviseli. Az extra leszorítóerőről állítható - karbon - hátsó szárny, valamint jókora diffúzor gondoskodik, nem mellesleg pedig úgy az egész nem is mutat rosszul.