Az cirka három éve nem újdonság már, hogy egy Nissan GT-R R35 hét másodperces időt fut negyedmérföldön. A kérdés sokkal inkább az, hogy a célvonalban ki kerül közelebb ahhoz a bizonyos bűvös heteshez.

Az elmúlt években több tuningcég neve is felmerült a témában, közülük méltán ugrik be mindenkinek első körben az AMS Performance: a chichagói cég sokáig egyeduralkodó volt mind a gyorsulási, mind végsebességi csúcsadatok birtoklásában, a 2013 nyarán beállított 7.894 másodperces (@299 km/óra) negyedmérföldes idejével.

Az Alpha-Omega néven futó, keréken mérve 1700 lóerős(!) konverziójuk a világ első 7-másodperces GT-R-je volt. Aki ennél is magasabbra tette a lécet tavaly áprilisban, egy vancouveri csapat, az Extreme Turbo Systems (ETS) volt. Saját gyártmányú Super99 Little Hero Turbo Kit-jük segítségével 7.81 másodperc alatt tudták le a mérvadó távot, 294,51 km/órás célvonali sebességgel.

Az idő tavaly ősszel érkezett el a nagy revansra, az AMS-nek október 7-én sikerült beállítani az új rekordot, 7,70 másodperccel és 299 km/órás célvonali sebességgel.

Videó az új világrekordról

Az ETS válaszára egészen tavaszig kellett várni - néhány napja a TX2K15 keretei között. A korábban bevetett Super99 szettet húzták még tovább, saját példányuk így már több, mint 2.000 keréken mért lóerőt képes az aszfaltra szabadítani. Meg is lett az eredménye:

7.49 mp @ 304 km/h (189 mph)!

Ezzel az eredménnyel mind a negyedmérföldes idő, mind a célvonali sebesség terén újra ők a csúcstartók, a lecke tehát ismét fel van adva az AMS Performance csapatának!

Továbbra is jó kérdés, innen hova lehet még fejlődni gyári kasztnival, valamint független hátsó felfüggesztéssel, mindenesetre valahol már ezek az eredmények is hihetetlenek egy akár utcán is használható autótól.