Már megint négyévszakost vettünk

Az autósok többsége idegenkedik a négyévszakos gumiktól, inkább használt gumikat vesznek, amelyek a felét sem tudják az újkori értékeiknek, vagy a télit nyúzzák nyáron is: és olyankor a téli elég rosszul viselkedik. Nem kell félni a négyévszakosoktól, csak tudni kell választani.

Parkolói surlódás elkenése

A majdnem szokásos gond: visszatérve az autóhoz karcos hátsó lökhárító fogadott. Valaki úgy gondolta, hogy kiálláskor el fog férni. Végül is elfért, csak végigtolta a lökhárító sarkát, jutott a karcolásból a matt, és a fényezett részre is. Keverte a helyzetet, hogy egy tesztautót ért a sérülés, bár ez abban nem akadályozott meg, hogy műhelyben nevelkedett emberként ne kerestem volna valami gyors megoldást a bajra.

Bénán megy az autó? Hogy van a benzinpumpád?

Az üzemanyagpumpa jó állapota a motor üzemképességének és üzembiztosságának az egyik alapja. Ellenőrzési és cseremódot mutatunk be.

Megszívod, ha hanyagolod!

A szervó-rásegítő rendszerek állapotáról jól árulkodik a szervóolaj. Tapasztalt szerelő még a várható élettartamot is meg tudja jósolni.

Már megint akku dolog

Két és fél év szolgálat után feladta az aksi, amit azért raktam a kocsiba mert márkásabb volt, mint a benne lévő. Sebaj, gyerünk akkut cserélni, és csukott szemmel fogok választani, nem törődve a márkával.

Ellenőrizd a lámpáid! Nem nagy ügy

A közúti ellenőrzéseken most kiemelten figyelnek a rendőrök a nem égő lámpákra, és nem kegyelmeznek, mondván: ingyen lehet ellenőriztetni, ott a lehetőség, nem élt vele a kocsi tulaja. Az akció még december 12-ig tart.

Téli felkészítés

Bemutatunk néhány egyszerű karbantartási-ellenőrzési ötletet, amelyekkel megelőzhetjük a jellegzetes téli autós nyűgöket: a befagyást, az akku lemerülését, a kilátás drasztikus romlását.

Benzincső csere

Idősödő autóknál érdemes ellenőrizni a benzincsövek állapotát, mert a hibájuk üzemképtelenséget, rosszabb esetben gépkocsi tüzet okozhat!

Kókányolós-buherálás nyitott égbolttal

Legyen az ember találékony és az adott eszközkészletét használja minél több gyakorlatias megoldásra. Kétkomponenses pillanatragasztó újrajátszva

Nyári kenegetés

Jó időben nem munka az autóápolás, annak aki szereti csinálni. Néhány egyszerű dolog, ami által jobb érzés lesz az autó használata is, valamint nő az ápolt elemek élettartama.

Mit tegyünk, ha benzin kerül a dízelmotorba

Kifacsart egy világban élünk, ahol már az Audi R8-asból is érkezik a turbódízel kiadás. A kúton pedig nem nehéz hibázni átlagosabb autóval sem, legyen szó barátnőnek kölcsönadott gépről, figyelmetlen alkalmazottról, vagy saját rossz beidegződésről - könnyen meglehet a baj.

Horpadásjavítás fényezés nélkül

Régóta kíváncsi voltam a melegítés-kalapálás-hegesztés-fényezés mentes, gyors horpadásjavító technológiákra. Meglátogattam egy ilyen javítást végző szervizt.

Ráégett kosz, kátrány, fékpor? Adjunk neki!

Minél szebb annál kényesebb. Talán így foglalhatjuk össze a könnyűfém felnik „koszérzékenységét”. És persze a legkényesebb felniket a legnehezebb tisztítani.

Nyári aktuális - légkondicionáló hibák és javítás

Nem fúj, alig hűt, semmit nem csinál, büdös. Egy-két hiba a légkondival kapcsolatban. De ez is javítható, mint az autó annyi más része.

A jó keréknyomásról - könnyű elfelejteni

Kell a jó felni, kell a jó gumi, de miután ezek már megvannak, nem szabad megfeledkezni róluk. Az autó üzemkészségéhez elengedhetetlen a jól beállított és ellenőrzött abroncs-nyomás!

Vezetőképes ragasztás

Korosodó autóknál előforduló hiba, hogy az ablakfűtés érintkezője leválik a szélvédőről. Bármivel nem lehet visszaragasztani, de megmutatjuk mivel igen.

Kárpitjavítás Baráéknál

Bár a Bara Kárpit jóval szofisztikáltabb munkáiról híresült el, nem árt tudni, hogy hétköznapi-melós javításokat is elvégeznek. Mint öregedő autóink megfáradt kárpitjainak a renoválását. Csak úgy, bőr nélkül, hogy ne legyen ronda.

Karosszéria kerámiabevonat

A múltkor a kocsi hasának ápolásáról regéltünk, most jöjjön a felső része!

Ültetett autó hátrányai

Bizony a csökkentett hasmagasság, bár többször élvezzük az előnyeit, azért hátránnyal is jár. Az ebből adódó sérüléseket ragtapaszoztuk

Dumáljunk a téligumikról is

Igazán aktuális, hogy az autóink gumiabroncsaival foglalkozzunk. Ez alól senki nem bújhat ki, használjon bármilyen rendeltetésű abroncsot is.

1 2 3 4
Összesen 75 találat 4 oldalon