Éj-mélyből fölzengő - BMW turbócső?!
Télapó is már eljő: csendül a fürge driftcsengő!

Közelednek az ünnapek, a Mikulás pedig a jó öreg szánján érkezik, ahogyan évről-évre mindig...
Kicsit már unalmas, igaz? A DOTZ csapata is pontosan így gondolta, ezért elhatározták, hogy - enyhén szólva - átdolgozzák a történetet.

Annyi biztos, hogy amikor meghallod a száncsengőt, jobb, ha körülnézel, mert a Télapó szánját idén nem nyolc patkó, hanem nyolc henger repíti!

A történet…

Az év vége mindig különleges időszak. Csípős hideg odakint, a napok pedig egyre rövidebbek és rövidebbek lesznek. Az emberek a szeretteikkel töltik az időt és a boldogság varázslatos illata kering a levegőben.
De a DOTZ Mikulása egészen más hangulatot hoz a puttonyában! Elege lett a fáradt karácsonyi romantikából és az ódivatú, csilingelős szánjából.

Csengettyűk és a karácsonyi sütemény illata...? Nem! Benzinszag a levegőben! Unalmas karácsonyi meséből rengeteg van, így a DOTZ újraírta a történetet. A szarvasok és a szánkó már a múlté: a Mikulás most a DD1 BMW E92 volánjánál ül, Rudolf orra helyett pedig a DOTZ SP5 20 colos könnyűfém garnitúrája fénylik a hófödte láthatáron.

A tiroli Alpok gyönyörű tájai rengeteg mély porhót és jeges utakat kínálnak ennek az egészen másfajta téli mesének. A DOTZ hivatásos pilótája, Dominic Tiroch ismét megcsillogtatta tehetségét és a "Rossz Télapó" szerepébe bújt. Innentől pedig már garantált is a nyaktörő manőverek és tempós driftelések sorozata a történetben. A pajta ajtaja kinyílik, a nem mindennapi ajándék-expresszről pedig fantasztikus felvételek készültek. Sarkvidéki hőmérséklet és szakadó hóesés ide, vagy oda, a technika és a DOTZ motivált csapata keményen helytállt, így december 1-én egyedülálló téli filmet mutatnak be.

De van még egy bökkenő: A gyerekeknek még várniuk kell az ajándékokra...!

A DOTZ büszke rá, hogy ennyire egyedülálló ötletet sikerült idén megvalósítaniuk, ez azonban nem sikerült volna a lelkes partnerek nélkül: nagy köszönet illeti elsősorban Innsbruck turisztikai hivatalát a támogatásáért, valamint a VREDESTEIN, a SPIESS HECKER, a MAGNA TUNING és REMUS szponzorációért.

Senki ne aludjon még téli álmot ... a DOTZ december 1-én biztosan felébreszt!

Jellemzők és adatok: DOTZ DD1

 • Meghajtás: hátsó kerék
 • Hengerűrtartalom: 3246 cc
 • Maximális teljesítmény: 492 kW / 669 LE
 • Maximális nyomaték: 780 Nm
 • Motor: E46 M3 - kompresszorozott S54 sorhatos blokk, egyedi intercooler csövezés, Mishimoto intercooler használatával, egyedi, kovácsolt hengerfej, Carillo kovácsolt dugattyúk, módosított befecskendező rendszer, átprogramozott vezérlés, egyedi REMUS kipufogó
 • Váltó: hatsebességes kézi sebességváltó dupla lendkerékkel / kuplunggal
 • Kasztni: komplett PRIOR Design M3 szélesítőszett, Carbonfibre Dynamics karbon motorházető és csomagtértető, faceliftes LED hátsó lámpák, Hotrod Hangar dekoráció
 • Tetőcsomagtartó: Thule
 • Aerodinamikai csomag: az ideális kanyarodáshoz 180 cm-esre vágott eredeti osztrák Nordmann fenyő, 100% szerves
 • Kilövőállás: kanyarodásra automatikusan aktiválódó csomagelosztó rendszer - kilövés drift üzemmódban
   

Tények és számok: Dotz SP5 X-Mas kiadás egyedi kivitelben

 • Méretek: 8,5 x 20 / 9,5 x 20
 • Kivitel: kézzel festett; Nordpol Manufaktur Elf no. 367
 • Gyártás: öntött, egyrészes, 5 lyukas