Las Vegas a csillogásáról és a fényűzésről híres, éppen ezért nem sokan tudják, hogy a város körül a sivatag egészen más képet fest. Rengeteg elhagyatott bányászváros és roncstemető található a végtelenbe nyúló kopár vidéken.

Épp egy ilyen elhagyatott városkába, Nelson’s Ghost Town-ba indultam egy kellemes vasárnap délutáni kirándulásra, mikor az egyik legeldugottabb mellékút szélén megakadt a szemem a Welder Up csapata által épített „lepusztult” kamionon, amit korábban a SEMA Ignited-en is volt alkalmunk megcsodálni.

Félre is húzódtam, hogy alaposabban szemügyre vegyem a nem mindennapi átalakítást. Egy perc sem telt el és kiderült, hogy a Discovery csatornán futó Vegas Rat Rods sorozat 3. évadának a forgatásába csöppentem!

Vegas Rat Rods - trailer!

Mint a többi hasonló műsorban, az alaptörténet itt is ugyanaz: fognak egy ütött-kopott roncsot, csak itt a csili-villi, utolsó csavarig patika állapotú autó helyett a végeredmény egy rozsdás, Mad Max stílusú hotrod szörnyeteg lesz. A látszat legalábbis ez! Ugyanis a viseltes kinézet ellenére ezek a gépek egytől-egyig komoly, modern technikát rejtenek a rozsda alatt és mindegyik példány 1.000 lóerő feletti teljesítményre képes!

A forgatáson jelenlévő autók között a műsor főszereplője - és a Welder UP csapatának atyja -  Steve Darnell vezetett körbe, miközben beszélgettünk is egy jót. Annak ellenére, hogy Steve Amerikában ugyanolyan népszerűségnek és hírnévnek örvend, mint pl. a West Coast Customs alapitó Ryan Friedlinghaus, vagy az autóépitők koronázatlan királya, Chip Foose, hihetetlen közvetlen és segitőkész volt mindenben.

Közel egy órányi exkluzív beszélgetés és fotózgatás után a közeli autópályárol többen is kiszúrták a fogatást és a Rat Rodokat, igy viszonylag népes kis bámészkodó-tábor gyűlt össze, amit a stáb már nem nézett jó szemmel. Sajnos mindenkinek távoznia kellett a helyszínről, de a végén Steve meginvitált a vegasi műhelyükbe, úgyhogy a történet egész biztosan folytatódni fog még... nevet

Összesen nyolc Rat Rodot sikerült lencsevégre kapni, kezdésnek galériánkban íme az első kettő: a Chevy és a Destroyer!