Amióta csak létezik a Tesla Model S, azóta létezik az igény a kombi verzióra is, legalábbis a márka rajongóinak egy szűkebb rétegében biztosan. Mivel a gyár nem tervez ilyen kivitelt, a megoldást ez alkalommal is a háttéripar adja.

A konverziót egy angol kasztnisműhely, a Qwest Norfolk dolgozta ki, a nemrégiben közzétett videójuk alapján pedig igencsak van már realitás a dolognak. A P90D-SB névre keresztelt gép - vagy ahogyan barátságosabb formában becézik, a Tesla Shooting Brake - már teljesen mértékben működőképes, formailag pedig semmihez nem hasonlítható, amit valaha is ebből a modellből építettek.

 

 

A prototípus elkészültét követően úgy kalkulálnak, hogy évente nagyjából 25 konverziót tudnak majd legyártani mindazoknak, akik beáldozzák erre az újonnan 40+ milliós villanyautójukat. Egy-egy átalakítás cirka 10 hetet vesz majd igénybe, az árakról egyelőre nincs információ.

Az viszont biztos, hogy a Qwest már egy Model 3-ast is berendelt magának, mellyel kapcsolatban hasonlóan gonosz terveket szövögetnek. Végül is a kereslet szüli a kínálatot, nem igaz?