Avatatlan szemeknek csak egy teniszpálya. De nem!

Van az a mennyiségű pénz, amikor az ember már nem tudja, hogy mire költsön. Ilyenkor előfordul, hogy Bruce Wayne teremgarázsát építi meg az autóinak.

Ez pedig nem fikció, egy tehetős ausztrál üzletember valóban megcsinálta azt, amiről rajta kívül valószínűleg a népesség 99,9999%-a csak álmodhat. Az apropót a birtok renoválása adta, ilyenkor egyszeri ember pedig ugye könnyen ugrik bele új projektekbe, ugye. Ha már újra kell füvesíteni a kertet, akkor ugyan építsünk már egy, a Sötét Lovagban látható titkos garázst is alá.

A Dark Knight garázsa a filmből, ami az ihletet adta.

A megvalósítás persze hatalmas munkával járt, hiszen a garázs és a lejáró rész együttesen nagyobb alapterületű magánál az ingatlannál is. A földmunkához pedig jó három méteres mélységig szinte a komplett udvart el kellett szállítani, a terem ugyanis teljes szélességében elfoglalja a telket.

A végeredmény viszont hihetetlenül irigylésre méltóan sikerült. Denevérbarlanghoz híven a lejárat is titkos, a teniszpálya egy szelete nyílik fel hidraulika segítségével és teszi szabaddá a mélybe vezető rámpát. Odalent a filmben látható teli lámpás plafon figyel, mindehhez a tükröződő oldalfala kelti a végtelen hosszan elnyúló helység illúzióját.

... és amilyen az ausztrál verzió lett

Végül pedig saját, közvetlen lejáratot alakítottak ki a házból is a garázsba, ahol nem piskóta vasak parkolnak, bár az Aston Martin, a Maserati és az Mercedes SLS AMG környezetébe simán el tudnánk képzelni egy batmobilt is: ahogyan az idei Gumball 3000 ralin láthattuk Bodensee-n, manapság már ez sem egy elérhetetlen álom.

Mert ahogyan az örök érvényű igazság is mondja: Mindig légy önmagad, kivéve, ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél Batman.

Lejárat a házból a kocsikhoz, építkezés alatt és készen

További képeket itt találsz az építés menetéről.