Lehetne akár egy Ken Block videó, a Halálos Iramban egyik új előzetese, vagy akár a Tron című film előtti tisztelgés: a DOTZ friss promóvideója a legjobbak között van, amit az utóbbi időben láttunk.

A főszerepben egy vérbeli versenyautó, a DD1 BMW E92: végletekig megpiszkált, 3.2 literes M3-as motor, 669 lóerő és 780 Nm nyomaték tudással a hátsó kerekeken, komplett Prior Design widebody kit és REMUS kipufogórendszer társaságában.

Az optikailag is rendkívül mutatós gépet a DOTZ SP5 garnitúrájával vadították még tovább. A prémium kategóriás autókon is vitathatatlanul jól mutató ötküllősök sátáni vörös fényezéssel és polír peremmel jelennek meg a DD1-en, remek harmóniát alkotva a sárga féknyergekkel és a kasztni kék dekorjával. A 20 colos görgők elöl 8,5, hátul 9,5 hüvelyk szélesek.

A videót a DOTZ hirtenbergi főhadiszállásán forgatták le, a BMW-t terelgető pilótának, Dominic Tiroch-nak pedig nem volt könnyű dolga. Több helyszínen is gyakorlatilag a vaksötétben driftelt a földre pakolt neoncsövek között, melyekből összesen 250 darabot használtak fel a film elkészítéséhez, több száz méter kábel és 70 kW elektromos áram kíséretében. A végeredmény azonban önmagáért beszél:

A DOTZ SP5 nem csak driftre, de prémium kategóriás autókra is tökéletes választás. A felni TüV-engedéllyel és a hazánkban a hatóságilag extra körök nélkül forgalmiba íratható H-engedéllyel is bír, így gond nélkül legálisan forgalomba helyezhető itthon. A DOTZ márkát Magyarországon az Alcar Hungária forgalmazza, ha tetszik az SP5, itt találsz róla több infót. Sőt, akár fel is próbálhatod az autódra a 3D konfigurátor segítségével!

Forrás: Dotz Mag