Két totálisan különböző gépjármű keresztezéséből általában semmi jó nem származik. Számos példát láthattunk már rá, akár itt a Taigetosz rovatban is, a BMW X6-osra hajazó Ssanggyongtól a Bugatti Veyront idéző Suzuki Swiftig.

A különbség jelen esetben az, hogy míg eddig leginkább egy komolyabb gép optikáját láthattuk egy szerényebb versenyzőn, ezen a Cragslisten (a jófogás USA verziója) lelt darabon gyakorlatilag két fél-autó hibridjéről van szó: a frontot egy 1985-ös Subaru GL, a far-részt pedig egy 1973-as VW Bogár adja.

Ha a döbbenethez nem lenne elég a szögletes és gömbölyű formák okozta rettenetes látvány, akkor jön is a következő csapás: az összvérben mindkét autó saját négyhengeres motorja bent figyel, az eladó szerint pedig mindkettő rendben üzemel is.

Arról persze nem szól a mese, hogy ez gyakorlatilag egy összkerekes "Subogár", vagy ha nem, akkor elöl, vagy hátul hajt-e az a bizonyos kerék. A váltóról annyi infó van, hogy manuális, ami pedig még különösebb, hogy az autó papírjai szerint sérülésmentes - ergo a fél darabok közül egyik sem volt törve. Vajon mi vesz rá valakit, hogy két teljesen ép járműből EZT hozza ki?

Mindenesetre, akit érdekel a dolog, mindössze 3.000 dollárért (kb 900e HUF) hozzájuthat ehhez az igazán egyedi autócsodához. Már csak Orlandóból kell hazaúsztatni valahogy. Mondjuk idehaza lepapírozni nem lesz túl egyszerű...