Az Alcar-csoport prémium kategóriás márkája, az AEZ minden példánya büszkén hirdeti a "Made in Germany" címet, ami nem szimplán egy standard minőséget fémjelez. A legmagasabb színvonalat a felnik gyártásának több lépése is garantálja.

1. fázis: a tervezés

A felnigyártás folyamatának legelső lépése mindig maga az ötlet, mely rögtön meghatározza az adott kivitel designjának és technikai konstrukciójának irányvonalát. A fejlesztői csapat pontos termékkövetési dokumentumban részletezi a követelményeket, melyeknek meg kell majd feleljen a tárcsa, az első fotórealisztikus számítógépes tervek pedig csak ezután készülnek el az új termékről. Ezekből sem egy készül, hanem számos változat, melyek közül csak a legtrendibb kerül végül gyártásba.

Így néz ki egy felni terve a CAD szoftverben

A munkálatok egyébként PC-n készülnek, három dimenziós CAD szoftverrel, míg a felnit érő erőhatásokat és deformitásokat egy fejlett analizáló program (FEA) szimulálja a kész terven. Így olyan fontos tényezőkről, mint például a méretezés, vagy a technikai design teljesen realisztikus képet kaphatunk, még a gyártás előtt.

Még mindig 3D terv szintjén: egy fotórealisztikus grafika

A piaci megjelenés előtt, az első legyártott példányok a TÜV laborjába kerülnek, ahol alapos tesztprocedúra vár rájuk, mielőtt közúton használható minősítést kapnak. Az AEZ felnik egyébként nem csak TÜV-vel, de H-engedéllyel is bírnak, így nálunk is extra körök nélkül, legálisan forgalomba helyezhetők. Az AEZ felniket itthon az Alcar Hungária forgalmazza, nézz szét náluk, ha ebben a márkában gondolkozol!

Folytatása következik.