A hagyomány és a modernitás gyakran nagyon közel állnak egymáshoz, néha pedig egyetlen csúcstermékben összpontosulnak. Az AEZ Forged sorozatával a felnigyártó vitathatatlanul a könnyűfém keréktárcsák prémium osztályába lépett.

Az AEZ Steam.forged az első AEZ kovácsolt kerék az ECE jóváhagyásával, amely egyenes utat jelent a Tesla Motors S és X modellekhez.

A kovácsolt alufelnik története hosszú hagyományokra tekint vissza. Az első tesztekre már az 1930-as években sor került az autóiparban, azóta pedig sok minden történt.

A MAXIMÁLIS SÚLYCSÖKKENTÉS

A kovácsolt könnyűfém keréktárcsák eredetét a versenyzés és a motorsport világában kell keresni. A maximális stabilitás, valamint a nagyon alacsony súly kettőse tökéletes választás a sportos alkalmazhatósághoz. Ezekkel az előnyökkel a kovácsolt felnik magasabb áruk ellenére is kifizetődőbbek az öntött példányokhoz képest, ráadásul sok autótulajdonos számára az ezzel a technológiával készült kerekek testesítik meg a tökéletes kifinomultságot. A járművek egyedi átalakítása hosszú engedélyeztetési procedúrát vonhat maga után, az ECE jóváhagyásával rendelkező, új AEZ Steam.forged esetében azonban ez sem akadály. 

A TELJESÍTMÉNYHEZ FINOMÍTVA

Az AEZ eltérő első és hátsó szélességgel kínálja Steam.forged garnitúrákat. kizárólag az elektromos Teslák számára. Az S modellre 8.5x21 és 9x21, az X modellre pedig 9x22 és 10x22 méretekben érhetők el. A súly a Tesla Motors sportos autóinál kulcsfontosságú szerepet játszik, a Forged széria ezért első lépésben ezekre az autókra összpontosítva garantálja a tiszta teljesítményt.

FENNTARTHATÓ JÖVŐ A MOBILITÁSBAN

Az elmúlt évek fejlesztései egyértelműen bemutatták az új mobilitási igényeket. A felhasznált alapanyagok iránti magas elvárások miatt többek között a kovácsolt kerekek is egyre fontosabb szerepet játszanak az autóipar jövőjében. 

MAXIMUMÁLIS SÚLYOPTIMALIZÁLÁS

A 6061 T6 alumínium alapanyagot elsősorban a repülőipar könnyű szerkezeteinek gyártására alkalmazzák, így a kovácsolt kerekekhez is ez az egyik legjobb választás. Technikailag az új felniknél az AEZ mindent bevet, a visszafogottan elegáns küllőzéssel, valamint az optimalizált teljesítménnyel. A 30 százalékos súlycsökkenés ellenére az AEZ nagy terhelhetőséget, ugyanakkor a Tesla járművek számára megnövelt a hatótávolságot garantál.

Mindezt egy kifinomult kovácsolási technológia teszi lehetővé, mely alacsonyabb anyagvastagság mellett masszívabb felépítést garantál a hagyományos alufelnikhez képest. Mind vizuálisan, mind technikailag az AEZ egy lépéssel előrébb jár, felnijeit pedig további kerámiabevonattal is finomítja. Ráadásul a kerekek még egy ultra kemény, átlátszó akril bevonatot is kapnak, a fényezés védelmében.

AEZ Steam.forged – Adatok és jellemzők:

  • Méretek: 8,5x21, 9,0x21, 9,0x22, 10,0x22 hüvelyk
  • Kivitel: polírozott kerámia
  • Gyártás: kovácsolt
  • Terhelhetőség: 1030 kg-ig
  • VTA: igen
  • ECE: Tesla Model S and Model X
  • TPMS: 100 % TPMS-FIT
     

Az AEZ felnik hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, a felni H-engedéllyel is) bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. Az AEZ felniket itthon az Alcar Hungária forgalmazza, nézz szét náluk, ha ebben a márkában gondolkozol!