Ötről a hatra

A GT hozzáadásával a 6-os sorozathoz, a BMW-nek sikerült igazán egyedülállót alkotnia. A hosszúkás motorháztetőnek, a laposabb karakternek és sportos hátsónak köszönhetően a 6-os Gran Turismo sokkal inkább coupé, mint szolidabb kiadású társai.

Az új GT ráadásul nem csak egy kicisvel hosszabb, hanem 100-150 kg-al könnyebb is, mint elődje, hiszen a gyártó úgy döntött, hogy alumíniumot használ az olyan alkatrészekhez, mint a hátsó légterelő, vagy a motorháztető.

A motorháztető alatt

A dízel üzemű 630d gazdaságos vezetési élményt nyújt az xDrive összkerékhajtással együttműködve, 265 lóerős teljesítményt kihozva a 3 literes sorhatosból.

A 630i a dízel modell alternatívájaként áll rendelkezésre. A 2,0 literes, négyhengeres turbómotor a 6-os GT legköltséghatékonyabb opciója.

A csúcsot pedig a turbófeltöltős 640i benzinmotor jelenti, mely 340 lóerőt mozgat meg, vagy a szintén impozáns, állandó összkerékhajtással operáló 320 lóerős dízel verzió, amely 5,4 másodperces 100 km/órás sprintet garantál.

A 6-os GT megjelenését tovább erősíti a BMW M-Performance csomagja, amely még dinamikusabb megjelenést  biztosít a modellnek.

Könnyű és kényelmes

A gondosan felépített műszerfal koncepció és a jól strukturált beltér remek kényelmet ígérnek, de nem csak a szabványosan pazar bőrkárpitok miatt. Ebben a szegmensben az extrák tekintetében is magasak az elvárások, ezek pedig teljes mértékben teljesülnek a 6-os GT-ben. LED-es fényszórók, 8-fokozatú automata váltó, parkolást segítő rendszer, elektromos csomagtérajtó, navigációs és infotainment rendszer, jól átgondolt tárolók, magasabb, könnyen beállítható ülőhelyek, valamint hatalmas lábtér is a hátsó ülésnél is - mindez szériatartozék, a nyugodt és mindenekelőtt biztonságos utazás érdekében.

Megbízható útitárs

Az XL-es Coupé kezelhetősége sem mindennapi. A hátsó tengely szintszabályzását kifinomult légrugós rendszer biztosítja, melynek köszönhetően szinte úszik az aszfalton.

Stabil kanyarvételek a sportos vezetők számára

A vezetési élményének fokozásához a minőségi kerekek is elengedhetetlenek. A szerepet ez esetben az AEZ Straight Dark garnitúrája tölti be, mely az atlétikai jellemzőket tökéletes masszivitással és eleganciával ötvözi. A matt sötét fényezés pedig még jobban kiemeli a tíz küllő, valamint a befelé ívelő perem kivételes összhangját.

Az tengelyenként eltérő méretű felnik és abroncsok - 245/40 R20 elöl és 275/35 R20 hátul - még tovább erősíti az autó megjelenését, feltárva a könnyűfém görgők dizájnjának legelőnyösebb pontjait.

Indulj a Nagy Útra az AEZ Straight Dark-kal!

Az AEZ felnik hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, a felni H-engedéllyel is) bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. Az AEZ felniket itthon az Alcar Hungária forgalmazza, nézz szét náluk, ha ebben a márkában gondolkozol!