Míg a fák ősszel hullatják el lombjukat, hogy biztonságban átvészelhessék a hideg évszakot, a DOTZ mindezt éppen ellenkezőleg javasolja - természetesen kizárólag az autósok biztonsága érdekében. Itt az ideje téli felnikre, valamint a hatóságilag előírt téli gumiabroncsokra váltani, mert ha elkezd havazni, már túl késő lesz.

A nyári abroncsok télen jelentősen megnövelik a balesetek kockázatát

Hogy már az elején tisztázzuk a félreértéseket: télen egy súlyos autóbaleset kockázata semmivel sem nagyobb, mint nyáron, azonban egyértelműek a különbségek az egyes balesettípusok között. A jármű feletti kontroll elvesztése, vagy a ráfutásos balesetek sokkal gyakrabban fordulnak elő a hideg évszakban. A Gidas-tanulmány (mélyreható német baleseti elemzés) részeként a kutatók megállapították, hogy az összes baleset körülbelül 94%-a hóval borított utakon zajlik, az ütközések nagy részét pedig a gumiabroncsok nem megfelelő tapadása okozza. Saját biztonságunk, valamint a hatóság előírások teljesítése érdekében a téli gumik használata feltétlenül szükséges!

Elválaszthatatlanok: gumiabroncsok és felnik

Nincs gumi felni nélkül és abroncs híján a felni sem használható. Ez az elválaszthatatlan szimbiózis azt is előírja, hogy a két fontos alkatrész műszaki szempontból tökéletesen illeszkedjen egymáshoz. A témához kapcsolódó „technikai dzsungelben” való eligazodáshoz a DOTZ saját online felnikonfigurátor alkalmazást kínál. Így minden autótulajdonos gyorsan és egyszerűen kiválaszthatja a saját járművéhez tartozó felnik és abroncsok műszakilag 100% -ban tökéletes kombinációját. Mindezen túl a DOTZ a vonatkozó TÜV tanúsítványokat, valamint a járműhöz passzoló gumiabroncsnyomás-ellenőrző szenzorok információit is szállítja, nem beszélve a megfelelő lopásgátló eszközökről.

A zöld hüvelykujj

A bonyolult téma finomítása érdekében, a felhasználó zöld színű, „AJÁNLOTT” szűrőt is talál a konfigurátorban. A zöld hüvelykujj azt jelenti, hogy az adott konfiguráció műszakilag 100% -ban tesztelt, nem igényel extra karosszéria munkát és tökéletesen illeszkedik a járműre.

Télen is elegánsan

Egy autóimádó sincs, aki ne akarna stílusos felnikkel közlekedni, különösen a hideg évszakban. A DOTZ e téren is hibátlan menüt rakott össze a közelgő téli szezonra.

DOTZ Misano Grey

A konkáv felépítés a maximális peremmélységről szól. A DOTZ nagyfokú műszaki szakértelme és tapasztalata „maximális teljesítményt” garantál ehhez a felnicsaládhoz. A VTA jóváhagyással gépjárművek széles skálájához – így az Audi A3-tól az A5-ig, a BMW 1-től a BMW 5-ös sorozatig, ugyanígy az új Mercedes A-osztályhoz, vagy a klasszikus autókhoz, mint például a VW Golf – számos stílusos lehetőséget kínál az autórajongók számára. Feszegesd Te is a határokat!

DOTZ Revvo Black Edition

A DOTZ már alaphelyzetben is nagy port kavart a legújabb design, a Revvo piacra dobásával. A folyamatosan magas kereslet hatására megjelent a keresztküllős felni „fekete” kiadása is. Legyen szó BMW 1, 3 vagy 4-es sorozatról, Audi A3, A4, A5-ről, Golf GTI-ről, vagy Nippon-Racer-ről, a matt fekete DOTZ Revvo Black Edition stílusos téli utazást garantál.

DOTZ CP5

Az ötküllős DOTZ CP5 aszimmetrikus kialakítása extra dinamikát biztosít, melyet még jobban kihegyeznek a párhuzamosan futó küllők élei. A nyitott, agresszív és sportos kialakítású kerék télen különösen jó választás, sóálló „SR” bevonatának köszönhetően.

A DOTZ-nál a biztonsági szempontok és a vonzó kialakítás nem zárják ki egymást. Épp ellenkezőleg!
Ne felejtsd el tehát lecserélni felniket és a gumiabroncsokat autódon, a konfiguráláshoz pedig jó szórakozást kívánunk!  

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

Az AEZ, DOTZ, DEZENT márkákat itthon az ALCAR Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.