Igazi remekművet mutatott be a BMW a 8. sorozat Coupé-jával, melyet megpillantva mindenkinek garantáltan elakad a lélegzete - legalább egy pillanatra. Mindez még inkább indokolt, ha a kocsi árát nézzük… 100.000 eurótól (kb. 32 millió forinttól) felfelé bizony a légzés is egyre nehézkesebbé válik. Sajnos ezt az egyedülálló gépet valószínűleg már csak emiatt sem gyakran látni majd az utcákon.

Professzionális kapcsolatban

Ha mégis azon szerencsések közé tartozunk, akik egy ül egy BMW 8 Coupé volánja mögött ülnek, rögtön kapcsolatba kerülünk az autóban alapfelszereltségnek számító „Live Cockpit Professional” technológiával.

A kormány mögött található digitális műszerfaltól kezdve a szélvédőre vetített HUD kijelzőig minden funkció külön-külön konfigurálható a sofőr igényei szerint. A még könnyebb kezelés érdekében a beállítások nemcsak a multifunkcionális kormánykerékkel, hanem hang és a gesztusok segítségével is elvégezhetők.

Motorhangok és versenyautó-érzés

A motorháztető alatt rejtőző izmos V8-as mindössze 3,7 másodperc katapultálja a jókora kasztnit álló helyzetből 100 km/órára, a külön bekapcsolható sport móddal a motor üvöltése pedig már távolról hallható. A Coupé opcionálisan egy 530 lóerős V8 Biturbo erőforrással, vagy egy sokkal gazdaságosabb dízel verzióban is kérhető. Akik pedig az exkluzivitást kedvelik, letehetik a voksukat a 400 darabra limitált kiadású M850i ​​xDrive első példányai mellett is.

A tökéletes kivitel

A gyárilag is pazar összképet az AEZ ikonikus Crest felnidesignjával koronázhatjuk meg, elöl 8x20, hátul 9x20 méretű AEZ Crest garnitúra formájában. A görgők finom, kompakt kialakítása, a középrészbe süllyesztett ötszög motívummal kombinálva sportos eleganciát kölcsönöznek a Coupé számára. Csakúgy, mint maga az autó, a felnik egyedi, keresztküllős kialakítása is messze kiemelkedik a tömegből.

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

Az AEZ, DOTZ, DEZENT márkákat itthon az ALCAR Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.