Még itt is csak a munka...

A FoliaTEC újdonságát bárki kipróbálhatta az idei Tuning World Bodensee keretei között. A fújható fólia számos szempontból tovább mutat mind a hagyományos kivitelnél, mind a gumi alapú bevonatoknál.

Az oldószer alapú, fújható karosszériafólia kifejezetten komplett autók fedésére fejlesztették ki. Az 500-800 Euró (150-240 ezer HUF) között megvásárolható szett nem csak a bevonatot, hanem a felviteléhez szükséges profi, Wagner által gyártott szórópisztoly és kompresszort is tartalamazza.

Patrik amatőrként próbálta ki a szettet

Mint a képek is mutatják, a készlettel rendkívül egyszerű dolgozni, mindezt a helyszínen, a FoliaTEC kültéri sátrában bárki le is tesztelheti. Éltünk is a lehetőséggel!

Csapatunkból az AMTS hivatalos fényezőmestere, Gengeliczky János, valamint "amatőr fényezőként" vezető szerelőnk, Berczi Patrik tesztelte a terméket. Az eredmény mindkét esetben szép felületet produkált a beáldozott autókon - egyébként egy BMW-n és egy Golfon élhetik ki magukat a jelentkezők.

Gengeliczky János fényezőmester tesztelés közben

A bevonat két réteg után fed, a tökéletes eredményhez viszont négy réteg ajánlott a könnyebb visszaszedhetőség érdekében. A folyékony fólia - amennyiben már meguntuk, vagy más színt tennénk fel - bármiféle különösebb atrocitás nélkül, egy darabban lehúzható.

A FoliaTEC 2-3 év időtartamra ajánlja az UV-stabil terméket, addig tartja meg eredeti állapotában a minőségét.

A technológia egyébként nem újkeletű: az AMTS-en, pont a Tuning World Bodensee standján találkozhattunk a Starpaint demóautójával, mely teljesen hasonló, vízbázisú bevonatot kapott.

... és ennyire egyszerű leszedni.

Fotók: Szabo.Gabor.Photography