A nyári kerekek felszerelése előtt meg kell győződnöd róla, hogy még mindig megfelelőek állapotban vannak-e. A gumiabroncs folyamatosan nyomás alatt áll, rendkívüi stressz éri használat közben. Éppen ezért, a nyári gumiabroncsokat soha nem szabad több, mint öt évig használni.

A gumiabroncsok életkora egy speciális szimbólumon (DOT-szám) ellenőrizhető, közvetlenül a gumiabroncs oldalfalán. Ha az utolsó négy számjegy például a 3315, az azt jelzi, hogy a gumiabroncsot a 2015. év 33. hetében gyártották.

Megjegyzés: ügyelj rá, hogy soha ne használd le végletekig az abroncsaidat. A futófelület mintájának mélysége jelentősen hozzájárul a biztonságodhoz, a rendszeresen használat esetén ez viszont nagyon gyorsan elkopik. A gumiabroncsokat és a minta mélységét rendszeresen ellenőrizni kell, az öt év értelemszerűen nem kőbe vésett referenciaérték.

Mintamélység mérése

Amire szükséged van:

  • mélységmérő
     

Minden nyári gumiabroncs esetén minimum 1,6 mm lehet futófelület mintájának mélysége. A gyakorlatban nyári gumiknál három-négy milliméteres, télieknél legalább négy milliméteres mintamélység javasolt.

Minden gumiabroncs rendelkezik kopási mutatóval, ezek kis gerincek formájában fedezhetők fel a gumiabroncs futófelületének hosszanti mintáiban. Ha a gumiabroncs 1,6 mm-es mintamélységet ért el, ezek a jelzők síkban vannak a futófelülettel.

SZAKÉRTŐI TANÁCS: A kopási mutatók magassága nem mindig pontosan 1,6 mm. Éppen ezért sokkal biztonságosabb a futófelület-mélységmérő használata

Guminyomás ellenőrzése

Amire szükséged van:

  • gumiabroncs nyomásmérő készülék
     

Az autótól, valamint a használattól függően különböző guminyomás értékek lehetnek érvényesek. Az előre meghatározott szinteket a kézikönyv, a tankfedél matricája, vagy az utasoldali B-oszlop útmutatója tartalmazza.

A gumiabroncsnyomásmérő készülékek a legtöbb benzinkútnál megtalálhatók és ingyenesen használhatók. (Megjegyzés: az ujjaid piszkosak, vagy fékporosak lesznek.)

Távolítsd el a szelepsapkát, helyezd a készüléket a szelepre és növeld vagy csökkentsd a guminyomást a (+) vagy a (-) gombok megnyomásával. A nyomás ellenőrzéséhez nyomd meg röviden a gombot és olvasd le a kijelzőt.

MEGJEGYZÉS: Mindig akkor állítsd be a légnyomást, ha a kerekek hidegek. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem a megfelelő eredményt kapod, mert a levegő a meleg gumikban tágul.

A gumiabroncs centírozása

Amire szükséged van:

  • gumis műhely meglátogatása
     

A hirtelen fékezések, vagy a gyors kanyarvételek egyenetlen abroncskopást eredményeznek. A gumiabroncsok kiegyensúlyozatlansága nem csak a kormány rázkódását eredményezi, hanem károsíthatja a különböző autóalkatrészeket is (pl. Kerékcsapágyak, kerékfelfüggesztés vagy a kormánymű).

A gumiabroncs-centírozást csak szakműhely végezheti.

SZAKÉRTŐI TANÁCS: Egy 10 gramos súly 100 km / órás sebességnél 2,5 kg-os balansznak felel meg. Ez nem kevesebb, mint 250-szeres érték, egyértelművé teszi, miért fontos az abroncsok centírozása.

Felniellenőrzés

A kerekeket az esetleges sérülések miatt is ellenőrizni kell. A műveletet még a felnik felszerelése előtt kell elvégezni. A felnik külső felületei mellett fontos a belső perem, valamint a kerékagy állapotának ellenőrzése is.

Soha ne próbáld otthon kijavtani a felni sérülését, ez könnyen garancia elvesztésével járhat. Mindez az egyrészes, öntött felnikre is vonatkozik. Még akkor is, ha szakember javítja meg őket, elveszíti az ALCAR garanciáját.

SZAKÉRTŐI TANÁCS: A többrészes felnik esetén nem mindig szükséges a komplett kerék cseréje. Gyakran előfordul, hogy az alkatrészek - például a küllők, vagy a perem - egyedileg cserélhetők.

Springmyride tippek és trükkök

A futófelület mélységének ellenőrzése egy érmével: a méréséhez egy 1 Eurós érmét is használhatsz. Az érme arany peremének átmérője pontosan 3 mm.

Nagytakarítasz? Használd a #springmyride hashtaget a közösségi médiában! Ha egy kicsit értesz angolul, akkor itt rögtön nyerhetsz egy garnitúra alufelnit is a még boldogabb tavaszi indításhoz: https://www.spring-my-ride.com