Kia Carens teszt

Szemből jól belőtték az arányokat. A lökhárító puhán rugalmas

Bolond ma az, aki használós autót keres és nem számol a Kiával. Az első generációs Kia Cee'd bevezetésével egyszerre tették rendbe formailag és minőségileg az autóikat. Azóta ezen az úton haladnak előre, és bizony a használtautópiaci emelkedő értéktartást tekintve ügyesek. Míg a korai Kia modelleket fillérekért dobták 10 évesen a vásárlók után, a Cee'd korszaktól gyártott autóik értéktartása kevés kivétellel meghaladja az átlagot.  

Kia carens teszt

A Kia igyekszik márkajellegzetes formai megoldásokat bevetni. Csak annak beszédes aki ismeri a típusaikat

Így lesz ez a Carens-szel is. Jól átgondolt autó a kategóriájában nagy helykínálattal, jó felszereltséggel, kedvező fenntartási költségekkel. A karosszéria formai megoldásaival igyekeztek szemre csökkenteni a méretet. Régi egyterűs (és SUV-os) design-probléma, hogy maga a kocsi nagy, magas, így nagyok a lemezfelületek is, az üveg-fém aránya az utóbbi felé tolódik és még a kifejezetten nagy kerekek is kicsinek hatnak a kocsin. Így a Kián nagyok a fényszórók, a hűtőmaszk, szemből így a kocsi kompakt-arcot mutat. Az oldalain ugye az üvegfelületeket nem növelhették, itt a fémtengert lemezhullámok formázásával tették kevésbé monotonná. A farkép ami nekem a legjobban tetszett, olyan arányos-kombis.

Kia Carens teszt

A kerekek egész kicsinek tűnnek

Beüléskor az üléshelyzet magas, lehet koszolni a nadrágszárat a küszöbbel. Az ajtók tágra nyílnak, a hátsó sorban jó a sima padló. A vezetői helyzetet nem lehet kifogásolni. Az ülés magassága is állítható, valamint a kormány is két irányban. össze lehet hozni a jót. A műszerfaltömb szép darab és magas is a kocsi orra, így vezetve nagyobbnak érezni az autót a valóságosnál. Az első ajtók előtt kis ablakokat vágtak a jobb kilátásért, erre szükség is van az elölre nyúló szélvédő és a vastag tetőoszlopok miatt. A hasznát akkor érezni igazán, mikor a nyálkás időben átláthatatlanná koszolódik.

Kia Carens teszt

A kormány a Soul kormányára emlékeztet. Telirakták gombokkal

A műszerfal-tömb formája nekem kicsit túlbonyolított, de ezt félve mondom, mert sok más autóéra nézve a Carens-é messze nem veri le a biztosítékot. Sőt inkább a tisztábbak-egyszerűbbek közé sorolható. A szubjektív benyomásoktól eltekintve funkcionálisan teljesen kerek, minden a helyén és könnyen elérhető. Maga a műszerfal a számlapokkal pedig megnyugtatóan klasszikus a két nagy kerek órával és a középre pozícionált kiegészítő műszerekkel és lcd-panellel. (Ilyenkor elgondolkozom, hogy korosodásom-e az oka a vonzódásnak a klasszikus műszerfalak felé, de nem, srác koromban sem tetszett például a Fiat Tipo Digit és társai, a műszerfal lényege, hogy gyorsan értelmezhető, egyértelmű információkkal lásson el. A többi csak varázslat).

Kia Carens teszt

Három teljes értékű ülés és sima padló. A fűtés hátravezetve

A vezető környékén és hátul is jó sok a pakolóhely, hátulra pedig három különálló, teljes értékű ülést szereltek. Hozzá tehát az autó az egyterűs értékeket. A hátsó ülések támlájának dőlése, és az ülések helyzete is (mint elöl, sínes megoldással) állítható. Ez jó variációs- és komfort tartalékot jelent. Jól elférni egyébként, a helykínálat tényleg bőséges. Maguk az ülések nincsenek túlvariálva, az elsők adhatnának több tartást, a tömetük elég kemény, még dolgozhatnának rajta a srácok, hogy komfortosabbak legyenek. A jobb első ülés támlája előre dönthető, ez is előnyös, ha cuccolni kell.

Teszt Kia Carens

Kényelmesen pakolható és nagy a csomagtartó

A csomagtartó fedele jó nagy, magas- és széles nyílást fed. Tök kényelmes pakolni, főképp, mert a Kia megemelte a csomagtartó padlóját, hogy ne kelljen a lökhárítón átemelgetni a cuccokat. Ez egy járulékos előnnyel is jár, a padló alatt így kialakíthattak jó pár rekeszt, ahová az amúgy manőverezéskor vándorló holmikat be lehet rámolni. A rekeszek közül a előrébb eső hármat egy harmonikaszerűen nyitható fedél, a hátsó kettőt egy egybe-felnyitható takarja. Elég erőseknek tűnnek, talán megérik a kocsik 10 éves korát is.

Kia Carens teszt

Csempészrekeszek

Lássuk most a gépészeti dolgokat. A tesztkocsit 1,7 literes dízel hajtotta, ebből is az erősebb. 136 lóerő és 330 Nm áll a rendelkezésre. A váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású, a megvezetése a karnak kicsit lötyögős, de nem pontatlan. Az autó menetkész tömege cirka másfél tonna, a gyorsulása százra 10,4 mp-et igényel.  Így kellően dinamikus az átlagforgalomhoz. A fogyasztás a tél enyhe szakaszában, zömmel városi forgalomban 7,2 liter lett, ezt kifejezetten jó értéknek tartom. A motor zaja nem tolakodó.

Teszt Kia Carens

Nem szakítja fel a betont, de tisztességesen dolgozik

Az autó futóműve elsősorban kényelemre hangolt. Szépen rugózik, nem ráz, az úthibákat is kultúráltan kezeli. Megkergetve szeret lengeni és bólogatni, ez az ára a komfortnak. A kormányzás erőigénye csekély, ez ad egy kis elszigeteltség érzést is: kevés a visszajelzés. De nem ez a zavaró, inkább, hogy a kormányelfordítással nincs teljes összhangban a fordulóív változása. Mintha a középállás közelében kisebb, onnan jobban eltekerve egyre nagyobb lenne az áttétel. Ez most hülyén hangzik, de mintha a vártnál jobban alászedné a kerekeit az autó. Ez megszokást igényel. Viszont parkolni könnyű.

Teszt Kia Carens

A tesztkocsi bár az alacsonyabb LX felszereltségű volt, jó pár extrával (fizetőssel is) ellátták. Ezek közül üdvösnek tartottam például a hátsó ülésfűtést. A légkondi vezérlés automatikus, a zeneközpont bluetooth kapcsolatra is képes, a kormányról távvezérelt telefon kihangosító funkcióval is bírt. A napi autózáshoz nem nagyon hiányzott semmi több.

Teszt Kia Carens

Most öt és félbe fáj az autó

A dízel Carens alap listaára kicsivel több, mint hatmillió forint. Most (2014 január) létezik akciós ár is, amely kevesebb mint 5,5 millió forint. Általában az akciós árak mutatják azt, amit a piac elfogad. Ez alapján kedvező a kocsi árszintje, habár abszolút értelemben az itthoni viszonyok között persze magas. Egy link az árlistára, egy másik meg a műszaki adatokra, vagyis nem közvetlenül, hanem ahonnan letölthető, minthogy frissítik rendszeresen.

Teszt Kia Carens