Skoda Yeti teszt

Még divat a fehér szín, Yetiknek azonban nem ajánlott

Éppen a káposztásmegyerei Ramada előtt fotóztam a Skoda Yeti tesztautót. Az arra járók óvatosan lassítgattak: pár nap után ez már megszokottá vált a Yetivel, minthogy a közelmúltban a rendőrség is beszerzett jó pár ilyen autót, a típust megpillantva, főképp fehérben, már kialakult az autóstársadalmi reflex. Többsávos úton hajtva is óvatosan mentek el a kocsi mellett. Lefotóztam kívülről, majd beszálltam a kocsiba a belsőkhöz - hátrébb hajtottam a vezetőülés támláját, úgy fotóztam, ráadásul vakuval. Ez már végképp sok volt (pedig már mióta nem villog a traffipax), fékezgetések, majd megfordul egy kocsi és beáll a Skoda mögé. Feldúlt arcú ember jön, rendőrként igazolja magát és számonkér. Kiderült nem mérek, lecsillapodott és továbbment: talán idegen vadászterületre tévedt kollégának vélt, aki ráadásul meglőtte.

Skoda Yeti teszt

Ködlámpa a lökhárítóban, eltűntek a kerek, arcot adó kiegészítő lámpák

Sebaj, ettől még lehet jó autó a Yeti. Korábban úgy alakult, hogy a típusból csupa nagyobb motorú változatot vezettem, az alapmodellhez nem volt szerencsém.  És bár az egykettes turbómotort más típusokból már volt szerencsém ismerni és megkedvelni, magamban azt gondoltam, hogy azzal a Yeti csak esetlen lehet. Holott elég lett volna megnézni az adatait, mert bár nagynak látszó tárgy, az önsúlya nem éri el az 1300 kg-ot. Szóval igen élhető motor a Yetiben is a kis turbó, amelyben azért nagy a szerepe a hatfokozatú váltónak.

Teszt Skoda Yeti

Sötétített hátsó ablakok

De nézzük előbb meg az autót, amelyről a modellfrissítés során eltüntették az arcát adó négylámpás megoldást - nincs már két középső körlámpa. A pofázmánya így igazodott a Skoda most aktuális élesre vasalt vonalvezetéséhez. A lökhárítóról is eltüntették a gömbölyítéseket, és hasonlóképpen változott a farkép is. Minden más maradt, a magas felépítés, a viszonylag rövid ajtók. A formatervezők nagyjából kihozták a dobozból azt, amit kilehetett. A terepes hangulatot a már említett magas felépítés mellett a lökhárítók formázása, a tetőlécek sugallják. Átnézegetve az autót szépen össze van rakva, egyenletesek az illesztések, hanyagságnak nincs nyoma.

Skoda Yeti teszt 2014

Belül kevésbé változott az autó: a kormány és a középkonzol új. A dupladines zene és a középső könyöklő a jobb felszereltség jele

Ideje beülni. Magasra, a küszöb, ha koszos, azzá teszi a figyelmetlen beülő nadrágszárát is. Beülve magas az üléshelyzet is, az a ritka élmény éri a vezetőt, hogy látni a kocsi orrát. Akkor is, ha teljesen leengedjük az ülést az alsó pontra. A vezető környéke jól elrendezett, jól kézre állnak a megszokott kezelőszervek. A kormány hossz- és tengelyirányban is állítható. A műszerfal formaterve kiegyensúlyozott, egy keresztbe futó fémet imitáló díszléc dobja fel. A műszerek elrendezése klasszikus, leolvashatóságuk jó. A kormány bár bőrös volt, mégis műanyaghatású, a fogásvastagsága és átmérője ideális. A középkonzolba a felszereltséghez járó dupla-dines fejegység került érintőképernyővel.

Skoda Yeti teszt

Komfortkellékek hátul

A szürkére kárpitozott utastérben az ülések tömete keményebb fajta, de nem kényelmetlen, támasztják a derekat, a combot. A helykínálat jó, a fejtér bőséges. Hátra ülve három sínen mozgatható, a háttámlájuk is állítható ülést találunk. Így variálható a csomagtér-utastér méret-arány. Szükség is van erre, mert a csomagtartó alaphelyzetben nem túl nagy, de inkább kicsi.

Skoda Yeti teszt

Ilyen, ha nincs minden széthajtogatva

Bár literre 405, viszont rövid és keskeny, de magas. Kapott a tesztautó néhány kelléket, csomagfogó hálót, és a kerékdobokhoz jó masszív "szatyorfogó" füleket, hasznos dolgok. A második sorban ülni akkor kényelmes, ha hátratolhatjuk koppig az üléseket, hátradönthetjük kényelmesre a támlát, és ha ráadásul középen nem ül senki, akkor a középső ülés támláját előredöntve miénk lehet egy italtartó és egy párnázott könyöklő - a cseh politikusokat így viszik vadászni, lerakják a Superbet az aszfaltút végén. Az első ülések hátára felhajtható asztalkákat tettek.

Skoda Yeti teszt csomagtartó

Ott vannak a jó erős akasztók oldalt

Tesztautónk sajátja volt tehát az 1,2 literes TSI 105 lóerős turbómotor, a hatfokozatú váltó és az elsőkerékhajtás. A motor kifejezetten élénk, a kisméretű turbó a gázra lépve szinte azonnal feltölt, a motor felpörög, az autó vidáman szedi a lábait. A gyorsulási élmény nagyobb, mint a papíradat: 11,8 másodperc százra. A kis motor morog, a hangja szabadon bejut az utastérbe, akárcsak a rezgései - még a padlólemezre is jut a rezonanciából átlagos használatnál, nem huzatva. Mondjuk elég benézni a motortérbe, ahonnan a környéken lakó nyestek is csalódottan távoztak, nincs semmi szétrágnivaló szigetelés - a motor tokozatlan.

Skoda Yeti 1.2 TSI motor teszt

Lábnyomok a kicsi, de agilis motoron. Némi hangszigetelés elkelne

A hatfokozatú váltó pontosan kapcsolható, ez jó, sokszor használjuk. A motort végigpörgetve 4000 fölött már fogy a lelkesedése, a turbó ott már nem szállít eleget, a dinamizmus átlagossá szelidül. Majdnem mondanám, hogy rövidek az áttételek, pedig annyira nem, 130 km/h-hoz hatodikban 3000 körüli fordulatszámérték tartozik, csak a zajosság félrevezető. A fogyasztásra két értéket mondanék, az egyik, amit a kocsi maga mért: 7,6 liter, a januári félgőzzel-télben, városi rövid távokon, dombos részen. Jól hangzik. A benzinkúton a tankolással mérve viszont közel a tíz liter. Az igazság a kettő között lehet, csurig tettem a tankot, az előttem tankoló nem ezt tette, hiszen 15 km megtétele után lebólintott a mutató - a Yeti jó 50 km megtételéig telitankot mutat.

Skoda Yeti 2014 teszt

Öt és fél millió ez a változat

Az úton jól viselkedik a Yeti, az elektromos kormányrásegítés jólhangolt, elég könnyű, mégsem érzéketlen. A rugózás inkább feszes, így nem leng a kaszni, de nem is ráz. Az egyenesfutás jó. Bár az autó magasnak hat, nem terepre való. Persze a fekvőrendőrök nem vesznek rajta érintőt, de bakhátas földúton már leér, a hasmagasság alig több az átlagos személyautókénál.

Skoda Yeti utastér

A légzsák- és elektromos-ablak ellátottság is ráfizetés kérdése

Összességében jó a benyomás a Yetiről. Élénk motor, jó összeszerelés, normális fogyasztás, kellő helykínálat, és az értéktartása is átlag feletti. Az ára a csapatban középmezőnyös, a "rendőr-tesztkocsink" most 5,5 millióba kerül - árak itt. Ez hatszázezerrel több a beugrónál és 3,9 millióval kevesebb a topváltozatnál.

Skoda Yeti teszt 2014

Ez a tesztautó se futott még 3000 km-t mikor elhoztuk. Az alapmodell lemezfelnis