Hangulatkép a tavalyi AMTS-Drift futamról

Immáron kilencedik éve, hogy hagyományosan az AMTS keretei között megrendezésre kerülő Gymkhana-Drift versennyel nyílik meg hivatalosan is az autósport szezon. Ahogyan megszokhattuk, amit a show külterén láthatunk, idén sem lesz egy cseppet sem hagyományos!

2020. március 20-22-én újra feldübörögnek a motorok a Hungexpo "A" pavilonja melletti Drift és Gymkhana arénában! Ezen a hétvégén ébrednek fel téli álmukból a legújabb PRO és SEMIPRO vasak és a füstre éhes pilóták, akik három napon keresztül kápráztatják majd el a látogatókat. A depó ezúttal más elrendezésben, közvetlenül az "A" pavilon tövében kap helyet, ahol a látogatók testközelből is megtekinthetik a nem mindennapi versenygépeket.

A felhozatal mindent vinni fog idén: 500+ lóerős, 1JZ - 2JZ - LS motoros vasak szántják majd fel a betont centikre egymástól, a rendezvény mindhárom napja alatt, szinte megállás nélkül!

A pénteki napon a főszerep az élményautózásé, mely során bárki beülhet a versenyautók anyósülésére, és megtapasztalhatja, hogy milyen érzés is a Hungexpo flaszterén autópálya-tempóban keresztben autózni. A drift-taxi jegyek nyitvatartási idő alatt az "A" pavilon 11-es standján, a Drifted.hu shopjában kaphatók (a két körre jogosító jegy ára 8.000 Ft).

Szombaton, az élményautózás mellett látványos drift bemutatók és a tavaly is nagy sikert arató ügyességi autózás, a DriftShifters fordulóit izgulhatja végig a közönség. A szervezők azonban idén is rátesznek egy lapáttal az eddigiekre, érdekesebb feladatokkal, valamint új pályaelemekkel várják a nagyközönséget és a pilótákat egyaránt.

Az igazi nagy durranás pedig ismét vasárnap lesz:

izgalmas páros Drift, azaz Tsuiso csaták formájában AMTS-en!

A drift versenyekről jól ismert páros küzdelmekben a pilóták ismét versenykörülmények között fogják a viacolorra égetni névjegyüket. A Tsuiso párbajok során két versenyző autózik egy időben a pályán, értékelésük pedig egymáshoz képest nyújtott teljesítményük alapján történik. A küzdelemnek a célja a vezető számára, hogy képes legyen hibátlanul végigdriftelni az értékelt szakaszt, a követő számára pedig, hogy nyomást gyakoroljon az elől haladóra. A pilóták egyenletes teljesítménye a tsuiso csata során különösen fontos.

Összefoglaló videó a 2019-es GymkhanaDrift Bajnokságról!

Mindkét sportág alapját a tempós drift adja, melyet a terület lehetőségeihez képest maximálisan kihasznált pályán prezentálnak majd a versenyzők. Azt már megszokhattuk, hogy a mindig népes mezőnnyel zajló futam autók terén egyben a hazai versenyzői szcéna első nagy lepellerántása is az aktuális szezonra. Az AMTS-t követő hétvégén, a Slovakiaringen kerül megrednezésre az első bajnokság, így számos nagyon komoly, sokszáz lóerős versenyautó idei fejlesztése itt mutatkozik meg először a közönségnek, nem is beszélve az eddig "akció" közben még soha nem látott driftgépekről!

A látványosságok azonban nem merülnek ki ennyiben: a hétvége alatt összesen három alkalommal,  betanult koreográfia szerint lebonyolított, színes füstös drift bemutatók szakítják majd meg a versenyt, a Markom Racing Team versenyzői jóvoltából!

A két szezonkezdő versenyt, valamint a futamok közti látványos drift show-kat óriás led kivetítők mellett, 3.500 fős lelátóról követhetik végig a látogatók. 

Időterv (V1.0):

  • Péntek: 12:00 - 17:00 (Edzés és Taxi)
  • Szombat 10:00 - 16:30 (Drift Shifters tematika + taxi)
  • Vasárnap 10:00 - 16:00 (Páros Drift tematika + taxi)