Az Autó, Motor és Tuning Show egyik díszvendége lesz a Speedhunters által kiírt 2012-es Build of the Year címet birtokló Datsun S30, vagy ahogy itthon ismerjük, a Hangyász!

A komoly restaurációs, valamint átépítési munkálatokon átesett, európai szinten is ritkaságszámba tartozó gépjármű a számunkra leginkább a TotalCar műsorból ismert Bazsó Gábor - alias Nino Karotta - tulajdona, a munkálatok oroszlánrészéért pedig a PW Racing műhelyét illeti a dicsőség.

A veterán versenyautó alapját egy 1974-es, erősen leharcolt állapotú utcai Datsun 260Z alkotta. Karotta azonban szerencsére nem a vitrinben akarta tartani a restaurált gépet: a felújítás mellett, három év kemény munkájával vérbeli Drift és Time Attack versenyautót készített belőle!

Az autóhoz készített egyedi szélesítő és légterelő szetthez a 70-es évek Datsun 240Z és 260Z versenyautói jelentették az inspirációt. A külső elemeket teljes egészében üvegszálas műanyagból formálták újra, egyedi alvázat gyártottak a géphez, a kasznit pedig szintén saját tervezésű bukóketrec erősíti.

A futómű kompletten Nissan 200SX versenyfutómű és egyedi alkatrészek hibridje, a hatsebességes váltó, valamint a V6-os motor a 350Z-ből származik, egyedi kipufogórendszerrel, vezérműtengelyekkel, kovácsolt hajtókarokkal és hengerenkénti pillangószelepekkel.

A Hangyász két további komoly, a PW Racing által épített BMW társaságában található majd meg az Autó, Motor és Tuning Show forgatagában, március 22-24. között a Hungexpo "A" pavilonjában, a 17-es és 18-as ajtó között! 

Az autó történetéről és épüléséről pedig részletesen olvashatsz a Karotta Közlönyben.