Az AMTS idén új fejezetet nyit, a kiállítás EV-GreenTech tematikájának keretében ugyanis bemutatkoznak az elektromos és plug-in hibrid autómodellek, valamint az áramforrásukat biztosító töltőmegoldások.

Az e-autózás témája egyre aktuálisabb, hiszen az elektromos járművek világszintű elterjedtsége óriási mértékben nőtt az elmúlt 5 évben, és további robbanásszerű növekedés várható a közeljövőben. A Nemzetközi Energia Ügynökség korábbi becslései szerint a belvárosi légszennyezést csökkentő, hibrid és akkumulátorral működő villanyautók 2025-re a globális járműpiac 15%-át is kitehetik majd. A tendenciával párhuzamosan a töltőeszközök is igen népszerűvé váltak az elmúlt években.

A Schneider Electric, amely idén az AMTS EV-GreenTech zónájának hivatalos szakmai partnere, élen jár mind az utcai, mind az otthoni töltési megoldások fejlesztésében. Autógyártókkal (BMW, Ford és Renault), illetve a töltési infrastruktúra-szolgáltatóival (RWE és New Motion) együttműködve segíti elő a környezetbarát közlekedés széles körű elterjedését.

Manapság már nem csupán a város bizonyos pontjain találkozhatunk töltőállomásokkal, hanem egyre elterjedtebb az e-töltők otthoni alkalmazása is. Az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője úgy alakította ki széles körű és innovatív elektromosautó-töltőállomás kínálatát, valamint az ezekhez kapcsolódó karbantartó és támogató szolgáltatásait, hogy azok illeszkedjenek a folyamatosan fejlődő és alakuló elvárásokhoz.

A vállalat EVlink Wallbox töltőállomása például az e-autók gyors és kényelmes feltöltését biztosítja a lakóhelyeken: a járművek akkumulátora a gyártmányától és töltési áramától függően akár fél óra alatt is teljesen feltankolható villamos energiával, emellett a vállalat 2 éves gyári garanciát is biztosít termékeire.

A kiállítás látogatói megtapasztalhatják a 21. századi autózási trendeket, és bepillantást nyerhetnek az elektromos autózás jövőjébe is.

A Schneider Electric EVLink töltési megoldásairól bővebben itt tájékozódhatsz, a cég standját, valamint termékeit élőben pedig az Automobil és Tuning Show EV-GreenTech kiállításának keretei között tekintheted meg, a "G" pavilon 25. standján!