Mindig van hová nőni: bár a tavalyi jubileum után nehéz volt elképzelni, de idén már - a megszokottak szerint - nem csak méreteiben, hanem tematikájában is rekordot dönt a Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show.

Egy évtizede már, hogy anno Szegeden megrendezésre került az első Carstyling.hu Tuning Kiállítás, melyből az évek során kinőtte magát mindaz, amit ma AMTS-ként ismerünk. Bármiféle túlzás nélkül kijelenthető, hogy a szezonnyitó giga-fesztivál mára a teljes autós-motoros témakör szinte összes szegmensét kitölti. Legyen szó átépített autókról, a legújabb kiadású motorokról, veterán járművekről, vagy éppen versenysportról, az AMTS-en mindenki megtalálja a számítását, nem utolsósorban pedig a rengeteg színes program és látnivaló tartogat valódi élményt a család minden tagja számára.

A kezdete óta töretlenül növekvő rendezvény idén kis híján elérte a Hungexpo teljes kapacitását. Március 18. és 20. között a budapesti vásárközpont gyakorlatilag minden hadra fogható - szám szerint összesen kilenc! - pavilonja és szinte teljes kültere megtelik kiállítókkal és programokkal, hazánk vitathatatlanul legnagyobb autós-motoros kiállításának és vásárjának égisze alatt.

Nézzük, hol mivel találkozhatsz, ha kilátogatsz március 18-20. Között a Hungexpóra!

A rendezvény legnagyobb pavilonjában ("A") ez évben is a Carstyling.hu Tuning Show nemzetközi felhozatala, tuning és autóhifis kiállítói alkotják a fő irányvonalat. Ezúttal is nagy számú importőr részvételével kerül sor szalonautó kiállításra, számos márka legújabb modelljeivel, valamint akár koncepcióival is megismerkedhetsz.  Szintén ebben a pavilonban lesz megtalálható a rendezvény központi nagyszínpada, valamint új tematikánk, a  Kabrió Kiállítás, ahol több márka vadonatúj vászon- vagy keménytetős modelljeit tekintheted meg - vagy akár próbálhatod ki egy beülés erejéig.

Számos új klubbal és rengeteg frissen debütáló építéssel a Tuning Club Area is koppig telik a régió magánkézben lévő tuning autóival. Hazánk, valamint részben a környező országok tuning klubjai idén a  "B" és a  "16" csarnokokat töltik meg, utóbbit teljes egészében a FritzenFest csapata rendezi be. A koncepció szerint "Tengelyhatalmak" névre keresztelt csarnok felét válogatott német, másik felét pedig japán gépek alkotják majd, vasárnap pedig a pavilon melletti területre is találkozót szerveztek.

A "G" Pavilonban ezúttal is hazánk egyetlen, átfogó motoros tematikájú rendezvényére, a Budapest Motorfesztiválra kerül sor. A kiállítás a motorimportőröket és márkákat, a motorozáshoz szükséges felszereléseket és a háttéripart, valamint a sportszövetségeket és egyéb szervezeteket - lényegében a motoros társadalom keresztmetszetét - hozza egy fedél alá. A kiállítás ez évben is a motorozás hagyományos szezonnyitó eseménye lesz, ahol bemutatásra kerülnek az új modellek, felszerelések is!

A "C" pavilon felét a tavaly is nagy sikert aratott Használt Motor Vásár foglalja majd el, több százas nagyságrendben eladásra kínált, a helyszínen megtekinthető, kipróbálható és akár rögtön megvásárolható modellel. Új tematikaként pedig Veterán Motor Kiállításban gyönyörködhetnek a retro kétkerekűek kedvelői.

Az "F" pavilont az önmagában is egyedi színfoltot képviselő, Magyarországon egyedülálló Hot-Rod és Custom Bike show, az Épített Motorok és Autók Találkozója foglalja el, ezúttal is fantasztikus felhozatallal és versennyel. Az EMAT önmagában is két rendezvényt fog össze: a jubileumi 20. Devil's Motor Show-t és a 9. Rusty Rodders Hot Rod show-t. Mellettük pedig újra visszatér a tetováló tematika is a felhozatalba, cirka 40 tevoválószalonnal, koncertekkel, programokkal, Tatto Motorcity Show néven.

A "D" pavilonban a tavalyi évekhez hasonlóan a Classic Auto & Motor Show nyitja meg kapuit, gyönyörűen restaurált veterán vasakkal (sőt, átépített modellekkel is), továbbá az Autós Nagykoalíció szervezésében ismét sor kerül a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállításra, melyen hazánk neves alkotóival és munkáival találkozhatsz és ismerkedhetsz meg, számos magyar vonatkozású fejlesztés és jármű, valamint interaktív előadások keretében.

Az "A" pavilon melletti parkolóban ismét új köntösben, az Essen Motor Show-n remekül vizsgázott szinkronpályás elrendezéssel és nemzetközi versennyel mutatkozik be az idei év első Gymkhana megmérettetése. Annyi már biztos, hogy az eddigi évekhez képest sokkal látványosabb futamokat követhetünk majd figyelemmel, hiszen a futamok során mindig két versenyző lesz egyszerre a pályán. Idén is rekordszámú pilóta és versenygép mutatkozik majd be nyereményjátékok, betétprogramok és persze Gym-taxi keretei között.

Persze nem csak autóverseny lesz odakint: a "G" pavilon melletti betoncsíkon, a szombati napon kerül sor a Hungarian Stunt Riding Championship idei első állomására, gyakorlatilag folyamatos motoros Streetfighter Show-t garantálva a látogatóknak!

Nem messze innen pedig hatalmas sánc épül a Freestyle Motocross pilótáinak, akik több, mint 20 méteres ugratások során igyekeznek a lehető legtöbb és leglátványosabb figurát bemutatni a levegőben.

Szintén kibővített területen kerül megrendezésre a Carstyling.hu Tuning Találkozó, melyre már 2015-ben is csaknem 700 autó érkezett hazánkból, valamint a környező országokból. Az idei felvonás alaphangon hozza a tavalyi szintet, sőt! A résztvevő autók szépségversenyen, továbbá a "B" pavilon mellett autóhifi hangnyomás versenyen (Dreambox Bass Race), új programként pedig hangminőség versenyen (Magyar SQ Kupa) is részt vesznek.

A kültéren számos szabadidős program, valamint kikapcsolódási és sportolási lehetőségek várják a látogatókat. Kifejezetten gyermekprogramok tekintetében a 25-ös pavilon és környéke jelenti majd a központot, ahol a legkisebbek számára is meglepetésekkel készülünk!

Akinek pedig ez sem elég, új kezdeményezésként az autók és a tuning témaköréhez teljes mértékben kapcsolódó előadásokkal készülünk a rendezvény mindhárom napjára, olyan előadó vendégekkel, mint Dr. Hanula Barna, a Bugatti Veyron motorjának megalkotója, vagy Christian Wolff, a Mercedes-Benz  gyárigazgatója. Természetesen nem száraz, unalmas agytágításokra invitáljuk látogatóinkat: a témákat úgy állítottuk össze, hogy garantáltan érdekes, értékes egy-egy órákat tölthessenek a "B" pavilon első emeleti médiatermében.

Akinek pedig mindez még nem lenne elég, teljes árú belépőjegyének felhasználásával még egy egyedileg épített BMW Z4 Roadstert is nyerhetsz, melyet vasárnap sorsolunk ki a Carstyling.hu Tuning Show nagyszínpadán! Sőt, még egy további fődíjunk is van egy exkluzív, nagy értékű FEIL gyémántgyűrű személyében, amit közvetlenül a sportautót követően talál gazdára, ugyanezen nyereményjáték keretei között!

A dolog további érdekessége, hogy magát az autót a helyszínen építjük át a rendezvény három napja alatt, ezzel pedig el is érkeztünk legújabb pavilonunkhoz, a 18-ashoz. Klubos és magánautók mellett e csarnok közepén található majd meg idén az Autóépítő Aréna, ahol a munkálatok folynak, így bárki élőben követheti a nyereményautó épülését a három nap alatt. 

Egyetlen felnőtt belépővel megnyerheted!

Készülj a tavasz legnagyobb autós-motoros showjára március 18-20 között a Hungexpón! A gördülékeny bejutás érdekében az AMTS ideje alatt a Hungexpo minden pénztára üzemel majd, sőt, a tavalyi tapasztalatokra alapozva, a megszokott 1-es és 3-as fogadóépület mellett idén a 2-es kapu is megnyílik a látogatók előtt. A szervezők igyekeznek mindent megtenni a várakozási idők minimalizálására, de mindenesetre, ha egy kicsit sem szeretnél sorban állni, belépőjegyed akár azonnal meg is veheted online elővételben!