Hasonlóan az eddigi évekhez, idén is már jóval a rendezvény előtt kezdetét vette a jelentkezési időszak az AMTS-re. A pavilonos autófelhozatal szinte 100%-ban összeállt, a márciusi káoszban azonban a kültéri találkozós regisztrációk elbírálása, a show elhalasztásával félbemaradt. A jelentkezés most újra megnyitott, regisztrálni pedig egészen szeptember 15-ig tudtok felületünkön! 

Magánautós / klubos kiállítás a kültéren (találkozó)

Ahogyan 2006 óta hagyományosan, az AMTS állandó programja hazánk legnagyobb szezonkezdő tuning találkozója - ami idén reményeink szerint a legnagyobb szezonzáróként fog bevonulni a történelemkönyvekbe. A programra a Hungexpo belső parkolójában, szabad téren kerül sor. A találkozón való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, viszont - bármelyik találkozós napra érkezel - csak egynapos, tehát az autódat nem kell a helyszínen hagynod estére. Csak jössz és mikor meguntad, mész, közben pedig - a kiállítás megtekintése mellett - akár az amatőr autós szépségversenyen és hangnyomás versenyen is indulhatsz a gépeddel. A tuning találkozóra szeptember 26-án szombaton, vagy 27-én vasárnap érkezhetsz, akár magánautósként, akár kluboddal.

1. Mit kell tenned, ha magánautósként jelennél meg a találkozón?

A találkozón bárki részt vehet, aki (tuning) autóját előzetesen regisztrálja és visszaigazolást kap tőlünk a részvételre. Mindehhez az első lépés a regisztrációs űrlap kitöltésével valósítható meg, melyet ezen az oldalon találsz. A részvétel feltétele továbbá a találkozó szabályainak elfogadása, amelyeket itt olvashatsz.

2. Mit kell tenned, ha kluboddal vennél részt a találkozón?

Ha többen, klubként érkeztek, most is lesz lehetőség kint a csapat együtt parkolására, amennyiben ezt előre jelzitek számunkra. Ez esetben a teendő egyrészt, hogy mindegyik klubtag regisztráljon a találkozóra. Ha ez megvan, a [email protected] címen jelezzétek klubos kiállítási szándékukat. A levélben szerepeljen: a klubvezető elérhetősége, a klub neve, valamint a találkozóra érkező klubos autók száma. A parkolóból ennyi helyet kerítünk le számotokra.

3. Mi van abban az esetben, ha már tavasszal regisztráltam a találkozóra?

Lényegében semmit, a regisztrációd ez esetben már aktív! Amit viszont érdemes megtenned, hogy belépsz a regisztrációs felületedre és amennyiben azóta történt bármi változás, naprakész adatokkal és képekkel frissíted az adatlapod. Ezután már csak a visszaigazolásunkat kell megvárnod, hogy bejutottál-e (lásd az 5. pontnál).

4. Meddig lehet klubként / magánautósként jelentkezni a tuning találkozóra?

A találkozós regisztrációt rendszerint egy héttel nyitás előtt zárjuk, viszont mivel a Hungexpo külső területének is vannak fizikai korlátai, a jelentkezők száma pedig évről-évre magasabb, érdemes minél előbb regisztrálni, hogy biztosan legyen még hely!

5. Honnan és mikor tudom meg, hogy bejutottam-e a találkozóra?

Visszajelzést első körben 2020. szeptember első hetében küldünk ki a regisztrált autósoknak, akik ennél később jelentkeznek, azok pedig a nyitás előtti héten kapnak e-mailt.

6. Milyen autókat várunk a tuning találkozóra?

Örök kérdés, hogy honnantól számít egy autó "tuningnak", hiszen a találkozóra elsősorban valamilyen szinten módosított járműveket várunk. Az irányadók hasonlóak, mint a beltéri autók esetén, itt azonban kevésbé vagyunk szigorúak az átalakítások szintjével / mennyiségével kapcsolatban: célunk, hogy lehetőség szerint minél több hazai tunernek bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. Ugyanakkor, évek óta látunk vendégül - és várunk most is szeretettel - márka- illetve típusklubokat, akik nálunk tartják az év eleji első találkozójukat.

Hangnyomás verseny

Ahogyan az eddigi években, idén is kötelező program az AMTS-en az autóhifi hangnyomás verseny, melyet ezúttal is a Patricar csapata bonyolít le. A megmérettetés zömében ezúttal is kültéri program, apró változás, hogy ezúttal a show harmadik napján (szeptember 27.) kerül rá sor. A verseny idén is egynapos lesz, tehát az ünnepélyes díjátadójára még aznap, a délutáni órákban kerül majd sor, a rendezvény nagyszínpadán.

További infókat a Patricar oldalán találtok, a jelentkezés itt is előzetes regisztrációhoz kötött, ennek menetéről szintén itt találtok infókat!

Ha további kérdéseid lennének, tedd fel e cikkhez tartozó fórumban, vagy keress meg minket elérhetőségeinken! Az idei AMTS-ről bővebben weboldalunkon tájékozódhatsz.