Az AMTS-en belül a Classic Automobil Show idén is értékes és színvonalas kiállítást kínál a veteránjárművek szerelmeseinek. A MAVAMSZ tagszervezetei jelentik az idei bemutató gerincét, több olyan jármű bemutatásával, amelyet először láthat a nagyközönség.

Az Aero Parkot is üzemeltető Légi Közlekedési Központ Nonprofit Kft. első alkalommal mutatja be még a régi Ferihegyi repülőtéren több évtizedet szolgált, frissen felújított Mercedes tartályautót és az egyik utasokat szállító csuklós Ikarust. Idén először mutatkozik be az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Karának járműrestaurátor képzése, sok hasznos információt bemutatva a járművek restaurálásának rejtelmeiből. A Pannónia Mgtsz. valamennyi valaha legyártott jelentősebb motorkerékpár típusból hoz egy-egy példányt és mellette motor-simogatót fog üzemeltetni, vagyis bárki megfoghatja, testközelből nézegetheti, próbálgathatja egyik bemutató példányukat. Ki lesz állítva egy igazi, alföldi háromkerekű csettegő, egy amolyan ős-öszvér motor, amelyre egy-egy fotó kedvéért bárki felülhet.

A MAVAMSZ kiállításának autós része is tartogat meglepetéseket, Jaguár XK-140, egy ikonikus versenygép az angol standról, vagy néhány mai szemmel elképzelhetetlen méretű Cadillac minden bizonnyal vonzza majd a tekinteteket. A nagy fekete autók sorában klasszikus Csajka és a kevésbé ismert, de ritkább Gorbacsov féle Csajka lesz a legérdekesebb, de ki lesz állítva az egyetlen példányban készült hosszított, királyi Fiat 1500 Limuzin, amely I. Idrisz libiai király autója volt.

Természetesen nem hiányozhatnak a veterán jármű kiállítások közönségkedvenc autói sem, a Veterán Zsiguli Egyesület különlegesen szép, megőrzött állapotú Ladái, Zsigulijai sem,  lesz Chevrolet Pickup 1948-ból, a Volvo Klub pedig egy parádésan gyönyörű P1800-as mellett megmutatja, hogy milyen reménytelennek tűnő roncsból is csodaszép autót lehet varázsolni.

Változatos, érdekes és tanulságos kiállítással készültünk az „F” pavilonban, mindenki szeretettel várunk május 27-29. között a Hungexpón!