Bábel Virág (balról) a Miss AMTS idei királynője, Monostori Tamás (jobbról) a Mazda MX-5 nyertese. Közöttük balról-jobbra: Nokta Balázs (AMTS főszervező), Bajor Krisztián (101 EV Park tulajdonos), Szőke László (AMTS főszervező) 

A 101 EV Park Gyömrői úti bemutatótermében vehette át szerencsés új tulajdonosa a 2022-es AMTS nyereményautóját. A 2010-es, 2014-es2015-ös2016-os2017-es2018-as2019-es2020-as és 2021-es évhez hasonlóan ismét egy autó volt a fődíj az Automobil és Tuning Show-n, melyet a májusi időpontban megvalósult rendezvény keretei között sorsoltunk ki a korábbi jegyüket megtartó, valamint új belépőt vásárló látogatóink között.

Az autót természetesen ezúttal sem a show ideje alatt, hanem még idén januárban, a Westend Bevásárlóközpontban felállított autóépítő arénában alakítottunk át nyilvánosan, mindössze négy nap leforgása alatt. Az egyedi roadster - egyben az AMTS első japán építése - az egyik legimpozánsabb darab lett az eddigi nyereményautók sorában, rengetegen indultak is érte az online formában lebonyolított játékunk keretei között.

Idei nyertesünk, Monostori Tamás a 101 EV Park bemutatótermében vehette át a Mazda MX-5 Roadstert

A nyereményautón ezúttal is szinte minden fő momentum átalakult, az idei designt azonban "a kevesebb néha több" irányvonala határozta meg. Az autót igyekeztünk lehetőség szerint eredeti stílusában megtartani, a kasztni gyárilag is tökéletes vonalait ezúttal egy első és hátsó spoiler, valamint sportos küszöblécek egészítették ki. A stabilitásról - és persze az ültetésről - az ST állítható futóműve gondoskodik, a koronát pedig a TOYO abroncsokkal szerelt Japan Racing SL01 könnyűfém felnik teszik fel a külcsínre.

Csak legálisan: a forgalmiba minden átalakítás bejegyzésre került

A Bara kárpitnak köszönhetően gyönyörű új bőrözést, a Hififutár / Grandvoice Audio / Gálffy Tuning triónak köszönhetően ütős hifi- és multimédia installációt kapott a beltér. Az autó színét pedig szokás szerint minőségi, három tónusú SAFEX fóliázással varázsolta újjá a Vill-Fény csapata, autentikus japán, driftautós motívumokkal díszítve.

Az AMTS nyereményautó célja minden évben a biztonságos és szakszerű tuning bemutatása is, így nem kérdéses, hogy a Mazdán történt változtatások mindegyike forgalmiba hivatalosan bejegyzett, szabályos átalakítást takar.

Az első próba a friss bőr illatában

Az egyedi Mazda MX5 roadster szerencsés új tulajdonosa egy Dunaharasztiból származó fiatalember, Monostori Tamás lett. Tamás - aki egyébként szakmáját tekintve autószerelő - elmondása szerint pont egy hasonló jármű megvásárlását tervezte, többek között ezért is indult az AMTS nyereményjátékán. A Mazdát - az adminisztrációs körök lefutását, valamint némi technikai finomhangolást követően - hivatalosan egy napfényes júliusi csütörtök délelőttön vehette át, innentől pedig 100%-ban az Ő tulajdona: az AMTS szervezőcsapata az átírás, valamint az összes illeték költségét is állta.

Az autó mellé egy 50.000 forintos Racing Fuel üzemanyagutalvány is járt a MOL Racing Kft. jóvoltából
(Jobb oldalon: Knezsik István, az AMTS főtámogatója, az Autós Nagykoalíció elnöke)

Ezúton is sok örömteli kilométert kívánunk a nyertesnek a Mazdával, egyúttal pedig hatalmas köszönet illet még egyszer mindenkit, aki munkájával, segítségével bármit is hozzátett a 2022-es nyereményautónk megszületéséhez - a listát lásd a cikk végén!

A Miss AMTS szépségkirálynője is átvehette a nyereményautóját

Idén, rendhagyó módon egy másik autó is gazdára talált az AMTS keretei között. Mint ismeretes, a rendezvény immáron 12. életévébe lépő szépségversenye, a Miss AMTS is szintet lépett, számos újítás mellett a fődíj sem lett más, mint egy teljes évre használható autó.

Bábel Virág, a Miss AMTS 2022 szépségkirálynője

A szépségverseny döntőbe jutott hölgyei napi három alkalommal léptek fel a nagyközönség előtt, idei királynőnk pedig egy 18 éves hölgy, Bábel Virág lett, aki a számos ajándék mellett egy BMW i3-as használatát is megnyerte, partnerünk, a 101 EV Park jóvoltából.

Az egyedi dekorációban pompázó elektromos autót Virág ugyanezen a napon vehette át a helyszínen, első élményeiről pedig hamarosan egy videó keretein belül is beszámol nekünk!

Virág édesanyjával érkezett a díjátadóra

Új nyereményautót építünk!

De az se csüggedjen, aki idén nem nyert: a jövő évi show-ra új autót építünk, melyért természetesen bárki indulhat, aki felnőtt, családi, vagy VIP jegyet vásárol a 2023. március 17-19. között zajló újabb felvonásra. A pontos részleteket - na és természetesen az új  nyereményautót - az ősz folyamán tesszük közzé oldalunkon!

Összefoglaló videónk a nyereményautó építéséről

A Mazda MX-5 nyereményautó módosításai és az építés partnerei:

FutóműST típushoz gyártott állítható futómű az O.CT Tuning Hungária Kft. kínálatából.
AbroncsokVadonatúj TOYO Proxes abroncsok, a gumi.hu kínálatából. 
FelnikVadonatúj 18 colos Japan Racing SL01 könnyűfém felnigarnitúra a Red Sun Service kínálatából

BodykitA autóra  első és hátsó spoilerből, küszöbökből álló sportos, típushoz gyártott szett kerül a Magnatuning kínálatából.
DekorációAz új színárnyalatot a SAFEX Hungary Kft. KPMF fóliái közül választottuk, a profi telepítést pedig a VIll-Fény Kft. csapata végezte.
HifiA MAC Audio hangszórókat, mélynyomót, az új erősítőt és a minőségi kábelezést, valamint a rezgéscsillapítás-hoz használt STP alapanyagot a Hififutár webshopjából szereztük be.

MultimédiaA típushoz gyártott 2dines multimédiás CMP fejegységet a Gálffy Tuning kínálatában találtuk.
InstallációAz igényes beépítést a Grandvoice Audio csapata végezte.
Utastéri optikaAz ülések és kárpitok, valamint a kormánykerék minőségi bőrözéséről a Bara Kárpit szakértelme gondoskodik. A minőségi alapanyagokat a Tibike-Bőrike Bt. szállítja


FénytechnikaA minőségi ledes és izzós fénytechnikát az Osram Magyarország hazai partnere, a lumenet.hu webáruházából válogattuk.

KiegészítőkA Mazdára a PlexiClick minőségi, láthatatlan rendszámtartói kerülnek, a TunerFashion shop kínálatából
MotorolajA minőségi Castrol motorolaj az AKH jóvoltából kerül az autóba
ÜzemanyagA nyereményautóhoz a speciális nagy teljesítményű üzemanyagot a MOL Racing Kft., a MOL Csoport speciális üzemanyagokat fejlesztő és gyártó cége biztosította.
Szerszámok és eszközökAz autó építése a Milwaukee professzionális szerszámaival és felszerelésével történt
TakarításA nyereményautó makulátlan tisztaságáról az Easy Wash System gondoskodik

 

Sok örömteli kilométert kívánunk az autókkal!

Ne feledjétek, a show 2023-ban újra a jól megszokott időpontban, márciusban kerül megrendezésre, ahol minden teljes árú felnőtt, vagy családi belépőjegyet vásárló látogatónk azonos eséllyel indul jövő évi nyereményautónkért! A jegyeidet hamarosan meg tudod vásárolni a rendezvény hvatalos weboldalán, a dátumot pedig érdemes feljegyezned a naptáradba:

2023. március 17-19. AMTS!