A CITROËN kiállítóként vesz részt a 10. Autó, Motor és Tuning Show-n. A rendezvény természetének megfelelően a stand elsősorban a márka autósportban játszott szerepét, aktualitásait mutatja be látványos, interaktív formában.

Az AMTS egyben a túraautó-világbajnokság magyarországi fordulója köré szerveződő eseménysorozat kezdő állomása is. A látogatók a május első hétvégéjén sorra kerülő versennyel kapcsolatban is fontos információkat szerezhetnek a standon.

A budapesti Autó, Motor és Tuning Show remek alkalom a CITROËN számára arra, hogy bemutassa újdonságait, büszkeségeit. A rendezvény speciális jellege miatt a stand - természetesen az "utcai" újdonságok, jelen esetben az új C4 CACTUS bemutatása mellett - a CITROËN autósportban elért sikerei köré szerveződik.

A show "sztárvendége" a C-Elysée WTCC egyenesen Párizsból érkezett élethű makettje, amely mellett a szimulátorjátékok szerelmesei próbára tehetik ügyességüket, mégpedig igen értékes nyereményekért. Az első három helyezett mindhárom napon Citroën Racing rajongói csomagot kap, a leggyorsabb pedig egy, a Hungaroringre szóló WTCC-versenybelépővel térhet haza.

A három nap abszolút első helyezettje egy paddock belépőt és egy López, Muller és Loeb által személyesen dedikált baseball sapkát nyer!

Apropó verseny: a CITROËN Hungária már javában készül a Hungaroringre. A wtcc.citroen.hu honlap folyamatos információkkal látja el az érdeklődőket, a wtcctoto.citroen.hu honlapon pedig elindult a totójáték is, amelynek legpontosabban tippelői játékosai a jövő évi magyar verseny VIP-vendégei lehetnek, vagy minden verseny után értékes tárgynyereményben részesülhetnek.

A CITROËN ÉS AZ AUTÓSPORT

A CITROËN történetének a kezdetektől fogva szerves része az autósport. Az 1920-as évek nagy afrikai és ázsiai expedícióitól a rali hőskorán át a Párizs-Dakarig számtalan páratlan emberi és szakmai bravúr jelzi: a CITROËN fáradhatatlanul keresi az új utakat, a lehetetlennek tűnő kihívásokat, hogy próbára tegye kreativitását és technológiai tudását.

A terepraliban szerzett öt, a raliban pedig nyolc világbajnoki cím után a CITROËN 2014 óta a FIA túraautó-világbajnokságán is indul. Mindjárt az első év szép sikert hozott: a márka a csapat diadala mellett - José María López jóvoltából - az egyéni világbajnoki címet is elhódította. A cél 2015-ben nem is lehet más, mint a címvédés; ennek érdekében a CITROËN már négy gyári pilótát vet be: a tavalyi "nyerő hármas", José María López, Yvan Muller és Sébastien Loeb mellett Ma Qing Hua is teljes szezont teljesít.

A CITROËN RACING WTCC CSAPATA

José María López

A még mindig csak 30 éves argentin saját hazájában is próféta tud lenni: kétszer is megnyerte a nemzeti TC2000 bajnokságot. Több futamot is nyert a világ legrégebbi, máig aktív autóverseny sorozatában, a harmincas évek vége óta töretlenül futó argentin Turismo Carretera-ban, ahol olyan legendák élesítették oroszlánkarmaikat, mint Juan Manuel Fangio vagy Carlos Reutemann.

Beugró pilótaként tavalyelőtt rajthoz állhatott az argentin WTCC versenyen is, és a második futamon fel is állt a dobogó legmagasabb fokára. Ez volt az "ajánlólevele" a CITROËN WTCC csapatánál, hogy aztán 2014-es bemutatkozó évadja minden képzeletet felülmúljon. Csapattársa, a címvédő Muller korábbi rekordját megdöntve 10 futamgyőzelem, 17 dobogós helyezés és egy világbajnoki cím López első teljes WTCC szezonjának mérlege.

Sébastien Loeb

Sébastien Loeb 1974. február 26-án, a franciaországi Haguenau-ban született. Minden idők legsikeresebb autóversenyzője: a rali világbajnokságban felállított rekordjait - 905 szakaszgyőzelem, 78 futamgyőzelem, 116 dobogós helyezés és összesen 1625 világbajnoki pont - egyhamar nem fogják megdönteni, a sorozatban kivívott kilenc világbajnoki címről már nem is beszélve!

Loeb első nekifutásra feltornázta magát a túraautózás fellegvárába, hiszen tavaly, első WTCC szezonjában 2 futamgyőzelmet, 8 dobogós helyezést és az összetett 3. helyét sikerült megszereznie. Loeböt ismerve a cél idén nem lehet más, mint a tavalyinál még jobb szereplés.

A 2015-ös túraautó-világbajnokságban Loeb saját csapata, a Sébastien Loeb Racing egy ötödik CITROËN C-ELYSÉE WTCC-t is rajthoz állít, melyet az algériai Mehdi Bennani vezet.

Yvan Muller

Ami Loeb a raliban, az Yvan Muller a jégraliban. Loebhöz hasonlóan szintén elzászi, 1969. augusztus 16-án született, és már 17 évesen megnyerte a Gokart Európa-bajnokságot. Kőkemény versenyzési stílusát többek között a Brit Túraautó Bajnokságban eltöltött nyolc évének köszönheti. Állt már rajthoz WRC-futamon, Dakar Ralin és Le Mans-i 24 óráson, nyert futamot a legendás ausztrál V8 Supercar sorozatban, de talán az a legfontosabb, hogy Muller a WTCC négyszeres világbajnoka, aki a 2013-as évben óriási fölénnyel nyerte el a címet.

A CITROËN csapatához átszerződve, a szezon előtti teszteken mutatott formája alapján a 2014-es világbajnoki cím toronymagas esélyesének számított. Csakhogy jött López... Biztosra vehető, hogy Muller 2015-ös WTCC-szezonja a revans jegyében fog telni.

Ma Qing Hua

A CITROËN számára kiemelt fontosságú ázsiai piacon a C-Elysée remekül szerepel, így magától értetődő volt a döntés, hogy a márka WTCC-s szereplésének fényét egy kínai versenyzővel támogatja. Az 1987 karácsonyán Sanghajban született, rendkívül tehetséges, és a tavalyi sporttörténelmi tettét követően (ő az első kínai pilóta, aki FIA világbajnoki futamon győzelmet aratott) hazájában még népszerűbb Ma Qing Hua idén a teljes évadot végigversenyzi.

A CITROËN C-ELYSÉE WTCC

A versenyautó a CITROËN C-Elysée-re, a márka alsó-középkategóriás szedánjára épül, mely elsősorban olyan dinamikusan fejlődő piacokra készül, mint Latin-Amerika, a Földközi-tenger térsége, Kína vagy Oroszország. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a kereskedelmi eredmények: két év alatt 100.000 példány talált gazdára belőle. Magyarországon is nagy sikert aratott: 2013 februárja óta a CITROËN legsikeresebb személyautó-modellje lett hazánkban.

A 18 colos kerekeivel szinte az aszfaltra simuló C-Elysée WTCC lélegzetelállító látvány. Az áramlásterelővel ellátott lökhárító remekül kiemeli a hűtőrácsba integrált márkaemblémát. A megnövelt első és hátsó sárvédők tovább fokozzák a gépkocsi sportos karakterét, a hátsó légterelőszárny pedig szinte a versenypályához ragasztja az autót.

A motorháztető alatt 1,6 literes, közvetlen befecskendezésű turbómotor bújik meg. A nagyobb turbófeltöltő révén az autó teljesítménye a 380 lóerőhöz közelít. A motor az első kerekeket hajtja, az áttételt hatsebességes szekvenciális váltó biztosítja.

TALÁLKOZUNK A HUNGARORINGEN, MÁJUS 1. ÉS 3. KÖZÖTT!