A stílusában és megoldásaiban is lenyűgöző hatodik generációs Ford Mustang egyelőre igazi ritkaságnak számít az öreg kontinensen. Előrendelni már lehet, de a forgalmazása hivatalosan csak ősszel kezdődik, így jó ideig még aligha fogunk szembetalálkozni vele a hazai szalonokban, vagy az utakon.

A március 20-22. között 10. évfordulóját ünneplő Autó, Motor és Tuning Show-n azonban már nem csak, hogy élőben is megtekinthető lesz az új modell, de a szervezők egy igazán exkluzív meglepetéssel is készülnek: a jubileumi rendezvény ideje alatt teljesen át is építenek egy példányt élőben, a látogatók szeme láttára!

A sportautóra felszerelésre kerülő eredeti ROUSH bodykit közvetlenül a gyártól érkezett, mely a legelső szett, amit az új típushoz Európába szállítottak. Emellett a Mustang vadonatúj fényezést, 20 colos felniket, állítható futóművet és sportkipufogót kap, továbbá komplett egyedi bőrbelső és hifi installáció készül hozzá - mindösszesen három nap leforgása alatt!

Nem csak az idő rövidsége, de az alapul választott jármű miatt sem néznek kis feladat elé a szervezők. A modell annyira új, hogy komoly kihívásokat tartogathat a legjobb szakembereknek is, annak ellenére, hogy az AMTS csapatának már több éves tapasztalata van a 72 órás autóépítésben: tavaly például egy új Volkswagen Sciroccót alakítottak át teljesen, melyet az idei show harmadik napján ki is sorsolnak a látogatók között.

Sikerül 2015-ben is a nagy mutatvány? Kiderül március 20-22. között Budapesten, a Hungexpón!

A Mustang a következő módosításokat kapja:

 Módosítás

Forgalmazó 

Bodykit:

eredeti Roush bodykit (első lökhárító, küszöbök, oldalsó kopoltyúk, hátsó szárny) egyenesen a gyártótól


Felni:

O.Z. LEGGERA HLT - Grigio Corsa Bright konkáv felnigarnitúra, az Y2000 Kft. kínálatából


 


Kipufogórendszer:

Az autó professzionális kipufogórendszerét a PROEX készíti.


Fényezés:

Komplett új színkombináció a House of Kolor palettájából, a CarColor kínálatából. A fényezési munkálatokat az elejétől a végéig Gengeliczky János fényezőmester végzi.



Futómű:

KW típushoz gyártott futómű a hivatalos forgalmazótól az O.CT Tuningtól (szintén az első szett a típushoz, még gyártás alatt - amennyiben nem készülne el a show-ig, ültetőrugók kerülnek bevetésre)


Hifi, multimédia
 

A Hertz hangszórószettet, mélynyomót, erősítőt, az Audison processzort, valamint a rezgéscsillapításhoz használt STP alapanyagot a Hififutár webshopjában szereztük be.

Az igényes beépítésről valamint Hifi installációról a Grandvoice csapata gondoskodik, a csomagtéri installációt Varga Zoltán asztalosmester készíti




Utastéri optika:
 

A beltér komplett bőrözéséhez a DORAX minőségi alapanygait választottuk, a mindig hajszálpontos szabásról pedig Kiácz Balázs kárpitosmester szakértelme gondoskodik.
 


Fénytechnika:

A minőségi ledes menetfényes ködlámpákat és belső ledes izzókat, az Osram termékeiből választottuk. Autós kiegészítőként LEDguardian Saver Light Plus elemlámpa és LEDinspect Foldable professzionális szerelőlámpa kerül az autóba.


Szerszámok és eszközök:
 

Az autó építése a Jonnesway professzionális szerszámaival és felszerelésével történik.


Egyéb:

A Mustang behozatalát és ügyintézését a DF Tuning végezte