European Tuning Showdown (ETS): a fogalom, ami talán már egyetlen tuner számára sem ismeretlen. Kontinensünk legnagyobb respekttel bíró autós szépségversenyére, melyet idén már tizedik alkalommal rendeznek a Tuning World Bodensee egyedülálló programjaként, most az UNIX-AMTS-en keresztül is bejuthatsz!

Na de mi is pontosan az European Tuning Showdown?

A versenyre Európa legnagyobb rendezvényein kiállító, legkomolyabb építésekkel rendelkező tunereit invitálják meg, ahol az autók egyenes kieséses rendszerben, párbajok során mérkőznek meg egymással. Minden évben mindössze 48 autó jut be a döntőbe, ahol a megmérettetés folyamán a zsűri mindig két autót vizsgál egyszerre, melyek a párbaj idejére egy előzetesen felállított arénába vonulnak. A "mérkőzést" speaker vezeti, akinek köszönhetően a közönség is elég sok infót megtud a vasakról.

A végére pedig csak egy maradhat, aki nem csak az Európa legszebb autójának járó megtisztelő címét viselheti egy évig, de értékes díjakat is nyer: többek közt egy embermagasságú kupát, komoly pénzdíjazást és természetesen értékes támogatói ajándékokat is. Mindez hatalmas motiváció, azonban a hangulat és körítés, ami az eseményt övezi, már önmagában páratlan és életre szóló élmény. Ami biztos, hogy magára a versenyre bekerülni is hatalmas megtiszteltetés egy autóépítőnek, hiszen jelenleg nincs ennél nívósabb show and shine megmérettetés Európában!

Hogyan jelentkezhetsz?

A nevezés rendkívül egyszerű: küldj egy e-mailt a [email protected] e-mailcímre, melyben csatolsz pár képet, valamint egy minél részletesebb leírást a járműved módosításairól, legkésőbb 2024. március 8-ig. A nevezéseket a Tuning World Bodensee zsűrijével közösen értékeljük ki, hazánkból pedig összesen két tuner számára adatik meg a lehetőség, hogy induljon az idei ETS-en. A bejutókat hivatalosan az UNIX-AMTS 2024 keretei között jelentjük be, a jelentkezésnek azonban nem feltétele, hogy az autód ki legyen állítva a budapesti rendezvényen.

További tudnivalók

Ha kijutsz az European Tuning Showdown-ra, az egyben automatikus részvételt is jelent számodra az idei Tuning World Bodensee rendezvényen, melyre május 9-12. között kerül sor, a Messe Friedrichshafen (Németország) területén. Az autóddal legkésőbb május 8-án kell kiérkezned a helyszínre, majd ezt követően összesorsolásra kerülsz a versenytársakkal, és minden nap legalább egy párbajban veszel majd részt. Attól sem kell tartanod, ha az első párbajt esetleg elveszíted, mert pont emiatt van vígaszág is, amelyen még simán a dobogóig juthatsz.

Egy ilyen szintű megmérettetésen ugyan alapszabály, hogy kívül-belül patika állapotú járművek mérkőzzenek meg egymással, a mezőnybe azonban egyáltalán nem csak minden téren "megcsinált" showautók jelentkezését várják. Évről-évre számos utcai forgalomban lévő, stance-re épített vas is részt vesz. A lényeg a versenyen az egyediség és a különlegesség: ha úgy érzed, az autód bármely szempontból - legyen az akár optika, teljesítmény, utastér, egy komoly retromod, restomod átalakítás, vagy akár egy teljesen egyedileg épített autó - itt a helyed az indulók között!

A korábbi évek mezőnyét végignézheted korábbi cikkeinkben, kattints ide a részletekért! A versenyről pedig bővebben olvashatsz a Tuning World Bodensee weboldalán is.

Ne habozz, jelentkezz!

Ha úgy érzed, autód megállná kint a helyét, nincs más dolgod, mint jelentkezni, legkésőbb március 8-ig! Még egyszer részletesen, amit tehát várunk Tőled az e-mailben:

  • Neved és telefonszámod
  • autód márkája típusa
  • néhány jó kép az autóról
  • minél részletesebb leírás a jármű módosításairól (vagy egy carstyling.hu azonosító, ahol ezeket megtaláljuk)
     

A rendezvényen pedig idén is népes hazai csapat vesz majd részt, így szurkolótáborból sem lesz hiány odakint ;)