Hangulatkép a tavalyi AMTS-Gymkhana futamról

Immáron hetedik éve, hogy hagyományosan az AMTS keretei között megrendezésre kerülő Gymkhana versennyel nyílik meg hivatalosan is az autósport szezon. Az azonban, amit idén a show külterén láthatunk, egy cseppet sem lesz hagyományos. Sőt, még csak Gymkhana sem!

A 2018-as szezonnyitó merőben új látványosságot hoz az AMTS arenalindús programjai közé, mely borítékolhatóan sokak tetszését elnyeri majd. A tavaly maximum csak show formájában látható tempós drift nem csak visszaköltözik az "A" pavilon melletti területre, de két vadonatúj, idehaza még soha nem látott versenyág formájában mutatkozik be a gumifüstre éhes közönségnek!

DriftShifters és Parking Battle Drift Magyarországon először az AMTS-en!

A szombati napon DriftShifters, vasárnap pedig Parking Battle Drift versenyágakban mérik össze tudásukat hazánk, valamint a környező országok legrátermettebb pilótái. Mindkét sportág alapját a tempós drift adja, melyet a terület lehetőségeihez képest maximálisan kibővített nyomvonalú, idén először telepített betonfalak között húzódó pályán prezentálnak majd a versenyzők!

Összefoglaló videó a 2017-es Drift és Gymkhana show-ról

A látogatók által is bejárható versenyzői depó idén új helyre kerül, a verseny nyomvonala pedig a tokiói Odaiba Special versenypálya kissé elnyújtott nyomvonalát követi majd.

Dióhéjban a versenyekről:

DriftShifters: végig kell driftelni a pályát és közben pontokat gyűjteni, melyekben nagy szerepe lesz a pályaelemeknek, azon belül is kiemelten a falnak! Minél közelebb csúszik hozzá az autó hátulja, annál magasabb a pontszám!

Parking Battle Drift: Végig kell driftelni a pályát és a végén be kell parkolni a lehető legkisebb helyre. Itt a méret lesz a lényeg! A mérőszalag fogja a végeredményt megadni.

Azt már megszokhattuk, hogy a mindig népes mezőnnyel zajló futam autók terén egyben a hazai versenyzői szcéna első nagy lepellerántása is az aktuális szezonra. Az új tpusú megmérettetésekre pedig teljesen megújult mezőny is érkezik: az eddigi évek Gymkhana futamai speciálisan épített versenyautókat igényeltek, idén azonban már szabad az út a keményvonalas drift vasak előtt is! Számos nagyon komoly, sokszáz lóerős versenyautó küzd majd meg az elemekkel az eddig még soha nem látott formában kialakított Drift Arénában, hazai és nemzetközi profi pilótákkal megtámogatva!

A látványosságok azonban nem merülnek ki ennyiben: a hétvége alatt összesen három alkalommal,  betanult koreográfia szerint lebonyolított, színes füstös drift bemutatók szakítják majd meg a versenyt, a Markom Racing Team versenyzői jóvoltából!

A két szezonkezdő versenyt, valamint a futamok közti látványos drift show-kat óriás led kivetítők mellett, 3.000 fős lelátóról követhetik végig a látogatók. 

A MARKOM Racing Team idén sem okoz majd csalódást!

A hétvége folyamán természetesen marad idő a taxizási lehetőségekre is. A pénteki gyakorlónapon szinte bármikor be lehet majd ülni a pilóták mellé, szombaton és vasárnap pedig a versenyek szüneteiben lesz lehetőség élményautózásra. A jegyeket (6.000 Ft / fős áron) előzetesen a Drifted.hu / Gymkhana.hu sátránál lehet megvásárolni, az "A" pavilon 84-es standján.

Őket pedig egyébként kiemelten érdemes lesz odabent is meglátogatni, hiszen a standon bárki kipróbálhatja a saját mobiltelefonjával a driftet, egy új mobilos applikáció segítségével, továbbá számos kedvezményes akcióval is várnak mindenkit, legyen szó Drift Iskoláról, kenőanyagról, vagy éppen autógumiról.

A Gymkhana Aréna pontos időbeosztását hanarosan megtalálod az amts.hu-n!