Artimoviè Adrián és Kocka József

Az AMTS nemzetközi felhozatalának évek óta oszlopos tagja a szlovák tunerek közössége, akikkel a kezdetek óta remek partneri kapcsolatot ápolunk. Mindez északi szomszédaink részéről főként két fiatalembernek köszönhető, akik nem akármilyen díjat vehettek át június végén!

Elég csak az elmúlt két évre visszatekinteni, mindkettőben a szlovák különítmény hozta a legnagyobb klubos standot az AMTS-re. A folyamatosan bővülő repertoár mindig újabb és újabb érdekességeket hozott hazánkba - gondoljunk csak a Chip Foose szignós Mustangra, vagy a V8 motoros Tatra Coupe 603-asra, mely 2011-ben az Autó-Motor Magazin különdíját is megnyerte.

A mindig igényes megjelenés és pazar felhozatal hátterében két nagyszerű partnerünk áll, név szerint Artimoviè Adrián és Kocka József, akik munkásságát idén nemzetközi szinten is komoly elismeréssel jutalmazták: június 30-án ők vehették át az évente átadásra kerülő két Jószomszédságért és Megértésért díjak egyikét, a szlovák és a magyar automobil sport közti együttműködés alapjainak letételéért. A díjat ünnepélyes keretek közt személyesen a magyar és szlovák külügyminiszter, Miroslav Lajèák és Navracsics Tibor adta át a fiúknak.

Egy ilyen elismerés egyben ékes bizonyítéka annak is, hogy a járművek egyedi átalakítása ma már kitörölhetetlenül az automobil kultúra része. Ahogyan a biztonság az utakon, úgy e kultúra megőrzése és szakszerű keretek közötti fejlesztése is közös cél és feladat - ilyen szempontból pedig igen nagy szó, hogy az erre épülő kapcsolatokat "odafent" is értékelni, sőt díjazni tudják.

Adrián és József nagyon hálásak voltak a komoly elismerésért, egyúttal pedig köszönetüket fejezték ki a bizalomért és a támogatásért. Az ő üzenetük: "Változtatni azon, hogy különbözőek vagyunk és más országban élünk, nem lehet... de akiben van akarat és igyekezet, az talál közöset a két nemzetben. Ők megértésre lelnek, jutalmuk a sok jó barátság, a rengeteg kellemes közös élmény és a miénkhez hasonló remek kapcsolatok a magyar autósok-tuningosok körével."

Ezúton is szívből gratulálunk Adriánnak és Józsinak a példás elismerésért, amit - teljes csapatunk nevében mondhatjuk - abszolút megérdemelten vehettek át. Velük, valamint a szlovák tuning-különítménnyel pedig a jövő évi jubileumi 10. AMTS-en is találkozhattok majd, ahová természetesen ismét nagy erőkkel készülnek.