John D'Agostino, és legfrissebb építése, a "Rita", egy 1965-ös Packard

Az immáron 12. életévét betöltő AMTS nemzetközi hírnevét mi sem bizonyítja jobban, mint az évről-évre népesebb számú külföldi felhozatal, mely 2017-ben is Európa 15 országának több száz tuning autóját hozza a Hungexpóra. Idén azonban már az USA-ból is lesz sztárvendégünk, sőt, nem is akárki!

Büszkén jelenthetjük be az Automobil és Tuning Show első amerikai hírességét, John D'Agostino-t, a kaliforniai Celebrity Kustoms alapítóját, az 1970-es kezdet óta több, mint 50 makulátlan átépített amerikai veteránautó szülőatyját.

John D'Agostino élő legendának mondható a nyugati part autóépítőinek körében. Csaknem 47 év munkássága során nincs az a Custom díj, amit ne gyűjtött volna be, sajátos névre keresztelt autóit pedig zömében hollywoodi hírességek és gyűjtők vásárolták meg. Építéseit számos helyen látni kiállítva Kalifornia-szerte, az egyik legendás példány, az "Elvis II" például az Oscar-gálának is helyszínt adó Walk of Fame-en díszeleg, Los Angelesben.

John D'Agostino a DF Tuning csapatával, a 2015-ös Tuning World Bodensee-n

D'Agostino nevét korábban is hallhattuk már, főként Európa legnagyobb autótuning showja, a Tuning World Bodensee kapcsán, ahol állandó sztárvendégként tartják számon. Hasonlóan a német kiállításhoz, hozzánk sem üres kézzel érkezik: amellett, hogy a DF Tuning és a Sonax standján bárki elcsípheti pár szóra, vagy egy dedikálásra a rendezvény ideje alatt, saját gyártású díjat is hoz magával, melllyel az AMTS számára legkedvesebb gépjárművét díjazza majd.

A kifejezetten a rendezvényre készült, "Award of Excellence" névre hallgató kristályserleg tehát biztosan egy AMTS-en kiállító építőjé lesz. A díj független a show szokásos szépségversenyének csaknem 70 trófeájától, ennél nagyobb elismerést azonban aligha kapott még valaha autóépítő az AMTS-en!

Az AMTS-re készülő "Award of Excellence" trófea

Mr. D'Agostino ráadásul nem egyedül érkezik, hanem elhozza magával - ahogyan ő hívja - Amerika No. 1. show promóterét, John Buck-ot is, aki az neves Autorama és a Grand National Roadster Show rendezvények első embere. Ígéretük szerint nem kis bejelentéssel készülnek a hazai építők számára, melyet az AMTS díjátadójára időzítettek!

Az amerikai sztárvendégek mellé méltó felhozatal is dukál, mely minden eddiginél komolyabb USA autós felhozatalban, valamint egy teljesen megújult kiállításban, a Rusty Rodders Hot Rod Show-ban tetőzik majd, számos épített autóval és motorral, valamint Pin-Up Girl szépségversennyel, mely első ízben kerül megrendezésre az AMTS nagyszínpadán.

Találkozz Te is és rázz kezet egy élő legendával, John D'Agostino-val az Automobil és Tuning Show-n, március 24-26 között a Hungexpón! Ha még nem vásároltad meg a belépőd, február 28-ig kedvezményesen megteheted online, sőt, jegyeddel akár egy átépített Audi TT Roadstert is nyerhetsz!

"See you @ AMTS 2017!"