Egyelőre csak terv. Kíváncsi vagy, hogy fog kinézni, ha elkészül?

A Crazy Tuning nem először jár már hazánk legnagyobb szezonnyitó autós-motoros seregszemléjén, a lelkes nagyváradi csapat pedig minden évben készül valami csemegével.

Bizonyára sokan emlékeznek még tavalyi alkotásukra, a Mr. Bean filmek témakörét feldolgozó, teljesen patent kis Austin Minire. Most is egy, a filmvászonról mindenki által jól ismert sztárt választottak, az idei alkotásuk azonban biztosan sokkal többen fognak emlékezni. A sztár ugyanis nem más, mint Paul Walker.

A Crazy Tuning Mini a 2016-os AMTS-en

A már több, mint két éve tragikus körülmények között elhunyt színészről nagyon sokan és nagyon sokféleképpen megemlékeztek már mind rajongói, valamint szinte mindenki, aki az autós-tuningos témakörben valamennyire is érintett. Koszta Ervin, a Crazy Tuning alapítója pedig nem kisebb célt tűzött ki magának, mint a Fast & Furious első részében szereplő Eclipse másának megépítését. Nem replikaszinten - a 15 év távlatából már egyébként is kicsit megmosolyogtató a gép kinézete - hanem teljesen saját elgondolás szerint, amennyire lehet, igazodva a mai trendekhez.

Az egyik eredeti filmes példány a 2006-os Carstyling.hu Tuning Show-n

"Emlékszem, hogy nem sokkal azelőtt vásároltam ezt az autót, mielőtt Paul Walker elhunyt a Los Angelesben történt balesetben. Az autó sorsát - ami egy  2,4 literes benzinmotorral szerelt, 1996-os Mitsubishi Eclipse Cabrio - a tragédia után döntöttem el. Már akkor tudtam, hogy emléket akarok vele állítani a sorozat legfontosabb szereplőjének, Paul-nak, valamint a Fast n' Furious filmnek, ami anno  forradalmasította az egész tuningvilágot.

A módosításokat a karosszéria átalakításaival kezdtem, az autó a filmben látható szetthez hasonló, de egyedi bodykitet kapott. A kerekeket gondosan megmunkált, 18 colos Hollywood Wheels felnikre cseréltük, a belső egyedileg szabott, Fast n' Furios hímzésekkel ellátott kárpitokat, Amerikából importált, szintén teljesen áthúzott komplett műszerfalat, valamint Sparco kiegészítőket kapott. A technikai oldalt - többek között - mélyen megültetett sportfutómű, valamint sport kipufogórendszer képviseli.

Az autót arra terveztem hogy felébressze az emlékeket a látogatókban a budapesti AMTS tuning kiállításán. Úgy érzem, egy kis szelettel, de ez a gép is hozzájárul ahhoz, hogy egy elhunyt nagy színész neve halhatatlan legyen, legalábbis mi igyekeztünk mindent megtenni érte. Tizenöt év tapasztalattal a hátunk mögött azt mondhatom, hogy  ez volt az eddigi legösszetettebb munkánk a Crazy Tuning égisze alatt." - nyilatkozta Ervin.

A csapat jelenleg is lázasan dolgozik az autón, mely hazánkban, az Autó, Motor és Tuning Show keretei között mutatkozik majd be először a nagyközönség előtt. Nézd meg Te is élőben három további komoly építés társaságában, március 18-20. között, a Hungexpo "A" pavilonjában!

A Crazy Tuning munkáit addig is lecsekkolhatod hivatalos facebook-oldalukon.