A nemzetközi szcéna tuning autói évről-évre növekvő számban vesznek részt az AMTS keretein belül megrendezésre kerülő Carstyling.hu Tuning Show-n. Az idei felvonás tekintetében pedig még a tavalyi jubileumnál is színesebbek leszünk!

Március 18-20. között, a Hungexpón megrendezésre kerülő hatalmas jubileumi rendezvény autóparkját immáron 16 európai ország építései teszik ki! Az eddig "meghódított" országok többségében vadonatúj felhozatala mellett idén először láthatunk ukrán építést a rendezvényen, méghozzá nem is akármilyet!

Az alapot egy 1979-es Ford Taunus adja, amit tulajdonosa, Maksym igen rendesen átdolgozott az igényeinek - na és a BMW márka iránti rajongásának - megfelelően. A motor már nem eredeti, a propelleres márka kínálatából adoptált 3,5 literes V8-as blokkra cserélték, természetesen kellemesen megtuningolva. A futómű a BMW E34-ből származik, számos egyedi átalakítással. Még jelenleg is javában dolgoznak is rajta: a képeken látható állapothoz képest szebb kiállású lesz és még bőven ereszkedik lejjebb a show idejére.

A kipufogórendszer egy BMW E38-as 5,4 literes V12-esével működött együtt eredetileg, jelenleg nagyon jól teljesít a meghúzott V8-cal. 

A részben fém, részben üvegszál elemekből összerakott egyedi kasztni is teljesen saját elképzelés alapján született. A designt különböző oldschool amerikai izomautók vonalai ihlették, a koncepcióra pedig az elől 8, hátul 10 hüvelyk széles Cragar felnigarnitúra teszi fel a koronát.

fotó: SpeedHunters.com

Odabent teljesen átfaragott utastér, két Sandtler ülés, valamint az iEquus Performance és az Autometer alkatrészeivel felszerelt műszerfal jelenti az extrát - számos kisebb-nagyobb módosítással karöltve.

A nem mindennapi Taunusra ősszel a SpeedHunters csapata is felfigyelt, legfrissebb állapotában pedig nálunk, az AMTS-en debütál majd! Nézd meg őt is élőben, 16 ország épített csodái mellett március 18-20. között a Hungexpón, a szezonnyitó Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show-n!