A Show-ig már nincs sok hátra, és láthatjuk az ultratitkos projekteket végre. Szerencsére vannak olyanok, akik korábban is napvilágra hozzák, mit alkottak télen. Ez a bömbi 2013-ban került Endihez. Fakormány, kristálylámpa stb. Miután a külsőt rendbeszedte egy TA állítható futómű került a szekér alá, a többi futóműelemet pedig felújították és a kopó alkatrészeket kicserélték. Szerencsére a belsőhöz nem kellett nyúlni, mert az elég jó állapotban volt. Időközben, egy donorautónak hála, egy szett BBS RC090 felnigarni is az autó alá került 8x17 et20-as méretben. Ráadásul egy 8 lamellás sperrdiffire is sikerült szert tenni. Aztán a nagy szerelés közben M50B25 váltotta a 20-as mocit. Mindenki boldog, Endi találkozókra járt. Az akkor fekete verda mindenkinek tetszik. Limbózás meg egyéb bolondozások. Aztán ajánaltot kapott egy másik garnitúra felnire. Ez is BBS volt, csak éppen RK. Ez elöl 8,5 hátul 10x17 volt. 

E(ndi)36

Egészen télig elégedett is volt autójával a borsodi srác, de muszáj volt a kasznit kicsit rendbeszedni, és ha már csinálja, akkor csinálja rendesen alapon, totál szétszedte a gépet és jöhetett a komplett lakatolás. Új küszöbök, peremezés, minden apró rozsdafolt eltüntetése szerepelt a listán. Szerelés közben jött az ötlet, hogy kaphatna is új színt a 2016-os szezonra. Végül homkszínű PlastiDippel "fényezték" le az autót, de a tető fekete maradt. Felkerült egy Rocket Bunny replika szárny és egy GTR koptató a Han's Garage jóvoltából. Majd jöhettek az új gurigák! A stílushoz tökéletesen passzoló Japan Racing JR11 lett felcsavarozva elöl 9,5x18 míg hátul 10,5x18 méretben. 215/35 illetve 225/35-ös gumikkal. 

Endi nagyon hálás a barátainak, hogy végig mellette álltak és segítettek az építés alatt! AMTS-n élőben is megnézhetitek majd!