Mosoni Péter
 
Rengeteg szép autót, különleges építést és találkozót igyekszünk bemutatni Nektek, de megfelelő minőségű fotók nélkül kevésbé érdekes a közönség számára. Éppen ezért arra gondoltam, hogy bemutatom azokat az embereket, akik fantasztikus képeikkel teszik izgalmassá az adott autót vagy eseményt. Első ilyen fotósunk, Mosoni Péter.


Péter tavaly komoly reklámhadjáratba kezdett, felkeresett rengeteg autót és találkozót, hogy aztán egyedülálló minőségű képekkel kápráztassa el a nagyérdeműt. Az erőfeszítéseket siker koronázta, mert ma már a Horny-nak (ami minőségben kb olyan mint a Dapper, Baseline, FVCKD stb), a Low Society-nek, és a Stance Land-nek is készít képeket. 

Eleinte hobbifotós volt, aztán jött egy gondolat és elküldött pár e-mailt különböző hazai autókereskedésnek, hogy szívesen csinálna fotókat az új típusokról. Túl nagy tolongás nem volt és már kezdte is feladni a reményt, hogy ebből bármi is összejön, amikor a Pappas Auto marketingesei küldtek egy választ és esélyt adtak Péternek, hogy megmutassa mire képes. A találkozó és az első fotósorozatok annyira jól sikerültek, hogy azóta is folynak a közös munkák, ráadásul egy ideje a Mercedes-Benznek is a hivatalos fotósa lett. Peti szeret elveszni a részletekben. Saját bevallása szerint túlságosan is, de ha megnézzük az ilyen jellegű képeket, akkor egyből megértjük miért. 

Ha megkérdezzük, melyik autóért rajong a leginkább, akkor csak annyit mond: "Nincs kifejezetten kedvenc. Minden autóért tudok rajongani, de ha választani kell, akkor szeretem a Hondákat ( neki is van egy otthon), és a Mercedesek illetve a klasszik Porsche-k is nagyon közel állnak hozzám."

Péter tavaly meglátogatott több külföldi rendezvényt is. Wörthersee-re és a lengyel Raceism-re is kiutazott. Mondanom sem kell, hogy magas színvonalú képei bejárták a netet. Az itthoni minőségibb találkozókra is szívesen kilátogatott. Fresh'N'Fitted, Ultra's, Night Cruise. Itt még több olyan autóst ismerhetett meg, akik igazán különleges autókat építettek és később róluk is fantasztikus képeket lőhetett. 

Albumai között többféle stílusú sorozatokat lehet találni. Szóval aki az épített autókat kedveli éppúgy megtalálja kedvenceit, mint akinek a gyári formák jönnek be, vagy egy találkozóról szeretne remek képeket nézegetni. Mindenképp kövessétek Facebookon! Megéri! 

www.facebook.com/petermosoniphotography

Forrás: Peter Mosoni Photography