Valójában lényegesen többről van szó, mint a címben említett felnik felszerelése. De hogyan lehetne jellemezni azt, amikor nem az a cél, hogy extrém módon csináljon meg valaki egy autót, és lépésről-lépésre, lassan, csakis gyári alkatrészek felhasználásával hozzon össze valami szépet. Persze, tudom. OEM, meg kevesebb, több stb. Viszont nem akartam ezt a címet adni. Lépjünk is túl ezen és nézzük meg honnan indult Tamás és az ő szeretett BMW-je. 

 Az alap egy 95-ös 320i sedan. Töröttként érkezett az országba. Tamáshoz 2006-ban került. Eleinte  csak használós volt a gép és folyamatosan javított az állapotán. Aztán jött a kattanás. Mivel a gyári dolgokat szereti, ezért elkezdte a törött és nem működő alkatrészeket gyári, újakra cserélni. A motor környékén nem történt túl nagy változás. K&N szűrő és rozsdamentes dob került felszerelésre. A futómű KW V1 és a stabilitás érdekében Wiechers toronymerevítőt is kapott az autó. A felnik klasszik AC Schnitzerek, elöl 8, hátul 9x17-es méretben, 195/45 illetve 215/40-es gumikkal. 

A beltér elég fáradt volt. Egyedül a bőrülések és a nagyszőnyeg volt normális állapotban. Minden lógott vagy szakadt volt. A gyári fekete tetőkárpit beszerzése 3 évig tartott, mert szinte lehetetlen volt tetőablak nélküli sedan verziót találni. A gyári Individual ajtókárpitokat már könnyebben lelte meg. Nagylufis M kormányra cserélte a bőr Nardit, szürke Individual betéttel. (Szintén nem gyakori darab.) A könyöklő és a rolós kalaptartó beszerzése már gyerekjáték volt.

Mint mondtam, Tamás a gyári vonalat helyezi előtérbe. Ezért szerezte be a teljes szerszámkészletet, ami így kimondva nem tűnik túl nagy dolognak, de akinek volt már bömbije, tökéletesen tudja, mekkora érték egy makulátlan készlet. Jelenleg csak az első lökhárító és a küszöb M-es, de megvan a teljes szett is és még egy GT szárny is figyel a polcon. Tomi nem kapkodja el a dolgokat, mert tényleg minőségi autót akar összehozni és ezért inkább lassan építgeti a gépet. Tervei között szerepel egy levegős rendszer beépítése, állítható lengőkarok és nagyobb peremek beszerzése is. 

Mindenképp "German style" verdát akart, kicsit modernebb megoldásokkal, ami felé jó úton halad.