Amikor valaki rajong az autókért, akkor nagyban megkönnyíti az ember életét, ha a család elfogadja a dilijét. Ha viszont a tesó is hasonlóan elvetemült, akkor még jobb a helyzet. Ráadásul jelen esetben a tesó nőnemű és egy elég komoly bogarat tudhat magáénak. De ne szaladjunk ennyire előre! Lássuk inkább Bálint Trabiját, ami nem egy hétvégi projekt eredménye!

Tudni kell, hogy Bálint 10 éve Trabantozik. Az elmúlt évek alatt 10-szer változtatott az autó külsején, és még mindig tud újat mutatni. Mindig az összképre gyúr, és igyekszik nem csak simán követni a trendeket. Az évek alatt 11 motort használt el a 89-es Special, amiben szerepet játszott a 4 év masszív használat a szlalompályákon, mely mellett hétköznap is ezt használta hősünk. 

A külső teljesen gyárinak mondható. A tetősín polírozott, csakúgy mint a díszlécek a kilincsek, lámpakeretek, macskaszemek, tükrök és a lökhárítók is. A szín is maradt gyári, csodaszépen csengő, Schilfgrün

A futómű totál átalakult. Elől a laprugóköteg kovácsolva és forgatva lett, de csapterpesztés és villatoktoldás is szerepel az átalakítások listáján, így 3,5 fokos dőlést sikerült elérni. A 8 centivel rövidebb Zsiguli gátlókat úgy felkeményítették hajtóműolajjal, hogy ennyi erővel zárt szelvény is lehetne helyettük. Természetesen a szilentek sem maradhattak gyári darabok, ezeket poliuretán változatokra cserélték. A hátsó részen szintén rövidített Zsiguli gátlók figyelnek. A lengőkarok lapolva és merevítve lettek, a dőlés pedig 4 fokos. A hátsó rugók eredetileg Audi 80-hoz készültek és FK márkájúak (persze itt is van egy kis trükk. Egy darab elég volt mindkét oldalra és még az is vágva lett. :-O )

A felnik BMW E21 kerekek, 7x15 et33 mérettel. A gumik viszont 135/70 és 145/65 Smartra való kaucsukok. 


A beltérben gyári barna belsőt találunk 3 pontos övekkel, klasszik műszerfallal és "kiemelő" Trabant sportkormánnyal. 

Említettem az elején a motorcseréket. Jelenleg a kis 2 hengeres dupla nyitott légszűrőházzal, tölcsér szívócsővel, 3 felömlős versenyblokkal, módosított forgattyúsházzal és vezérlőtárcsával büszkélkedhet. Mini Morris karbi, polír szívócsonk, 3 felömlős hengerpár, K20-as DDR dugók, 2 gyűrűs eltolt égésterű dugótető, síkolt hengerfej, centírozott és könnyített lendkerék, szinter tárcsa és erősített szerkezet folytatja a sort. Nagyleömlő és fekvőrezo hattyúnyakban megy hátra a lengőkar felett. A gyári 4-es váltó pedig szorított sperr diffin át adja le az erőt a kerekeknek. 

Már csak ezt végigolvasva is csak pillogunk. Bevallom, számomra nem mondanak sokat bizonyos kifejezések, de aki Trabantozik, annak tuti cukor ez a pár információ. 

A galériában pedig még több képet találhattok a kis kétüteműről!

 

Forrás: Bálint Trabi