Zsolt elsőként küldött leírást és képeket e-mailben. Rendkívül örültünk neki, mert az Eclipse eleve ritka látvány, így átépítve pedig egyedülállónak mondható. Az autó korábban szerepelt már a Rozsdakupac Magazinban is és AMTS-n illetve Stancefesten is állandó vendégnek mondható. 8 hónapja viszont kicsit háttérbe szorult, Zsoltnak ugyanis egy sokkal fontosabb és komolyabb feladata lett: gyermeke született! 

Ettől függetlenül folynak a munkálatok, csak kisebb vehemenciával, mint korábban. Az autó alatt eredeti Porsche Twist felniket találunk elöl 7,5 hátul 10" szélességben. A hátsó felnikre igazi kihívás volt a 205/40-es gumikat ráerőszakolni. Próbálkoztak 8 barral is, de nem illeszkedett rendesen. Ezért aztán pár napig 4,5 barra fújva a garázsban hagyták, és lássatok csodát, csak helyére került minden! Érdekes módon a hátsó sárvédők úgy beszippantották a 10" széles felniket, mintha gyárilag is ilyen méret lenne előírva. Elöl viszont meg kellett dolgozni az íveket. Hőlégfúvó, párna, egy vastag katalógus és némi cigaretta kellett, hogy tökéletesen elférjen a kerék leengedett állapotban.

Zsolt, saját bevallása szerint, nem használta még totál földközelben az autót. Ja, ez azért fontos, mert ha nem említettem volna, az autó alatt tengelyenkénti levegős rendszer dolgozik, amit az Ateri Motorsport munkatársai szereltek be tökéletesen. A beltérben bőrbelsőt, fa Nardi kormányt és 20 centis "dildó" váltógombot találunk. Hifi beépítés is van az autóban, de az már nincs komoly használatban, csak az emlékek miatt maradt meg.

A további tervek között egy komolyabb motorátépítés szerepel. Zsolt tavaly vett egy EVO VI motort, amit talán év végén elkezdenek befaragni az Eclipse-be. Ehhez jól fog jönni a 3000GT fék, amit már korábban beépítettek. Ezen kívül szeretne 11,5 széles felniket beszuszakolni az ívek alá, ami biztosan nem lesz sétagalopp, de drukkolunk, hogy sikerüljön és persze várjuk majd a képeket róla! szemcsó