Az idei AMTS-en már lehetett látni ezt a Leont. Luke, a BardUnited csapat tagja, igazán szép munkát végzett. 

Az autó 1,9 TDI motorral szerelt, 90 lovas változat, amihez picit hozzányúltak. A végeredmény 160 lóerő. Ehhez lecserélték a turbót, kapott egy új programot és még pár apróság lett kicserélve. Mivel a letisztult külső volt a cél, ezért az autó a gyári Top Sport csomagot kapta.

A Leon tavaly még BMW színben volt látható, a cosmos schwarz metálfekete  fényezést ma már fólia borítja. A 3M Gloss Light Ivory fantázianévre hallgató világos szín mellé a tetőt és a tükröket feketére húzták be. A lámpák a Cupra verzióról érkeztek, mert azoknak gyárilag fekete a háttere. A hátsó lámpák piros fóliát kaptak, de a tolató és irányjelző lámpáknál kivágták. A díszlécek helyét kihegesztették, a teljesen sima felület elérésének érdekében. 

A futómű terén is komoly beavatkozások történtek. Komplett levegős rendszer került beépítésre, HPS, VIair, Airridesupplies elemek felhasználásával. 480-as kompresszor, 20 literes tartály, digitális órák, és távirányító tartoznak a szetthez. Elöl Firestone lufikat találunk Tornado Redre fújva. Hátul szintén Firestone lufik vannak de itt Lowtec coiloverre építve. A szín itt is Tornado Red. Ezek mellé sport stabilizátorokat is beszereltek. A gyári fékek Zimmermann 288-as sport tárcsáknak adták át helyüket ATE kerámia betétekkel. a féknyergek is megkapták a jellegzetes piros színt. A sort az XXR 553 konkáv felnik zárják. Ezek a króm-fekete görgők elöl 8,75x18, hátul 9,75x18 méretben töltik ki a kerékjáratokat 215 illetve 225/35-ös Nankang gumikkal. 

A beltérben minden a Cupra verzióból érkezett. (Alcantara és bőr ülések, ajtókárpitok, tetőkárpit) A kormány a 2015-ös Leon Cupra gyári darabja.  A csomagtér 3 szintes beépítést kapott. A "legalsó szinten" találjuk a pótkereket, felette az erősítőt és fent a kompresszort, a tartályt illetve a mélyládát. Luke nem akart dübörgő hifit a kocsiba, inkább a minőséget helyezte előtérbe, amit Pioneer fejegységgel, Blaupunkt hangszórókkal és erősítővel sikerült elérni. 

További tervek között szerepel még egy nagyobb fék beépítése, de amúgy elégedett kocsijával, amivel nincs egyedül, hiszen beválogatták a Raceism-re is idén. 

Fotók:

  • 1millionart
  • Adam Bincik