Ha azt kérdezném milyen francia autóban láttok fantáziát, akkor a Renault 19 valahol sor végén kullogna. Pedig, mint a fenti példa is mutatja, van benne fantázia. Azonban manapság, a többség, inkább a könnyebb utat választja. Egyszerűbb egy Golfot venni és rottyra tenni, hiszen ahhoz van minden, míg egy Renault esetében, azt se tudná az ember, merre induljon el. A Low Monkey's Garage Zsottija már bebizonyította, hogy igenis lehet ütős példányt csinálni egy Renault-ból is. Ráadásul jelenleg ő is egy 19-est farag, csak az éppen sedan, de térjünk vissza Bence kékségére!

Az autó 2000 óta van a családnál. Bencéhez 2013-ban került. Az első lépés az ültetés volt. A boldogság azonban nem tartott sokáig, mert a mindennapos használat elég idegőrlő volt Bence számára, viszont mindenképp azt akarta, hogy földközeli állapotban legyen a gép, ezért aztán nem maradt más, mint az airride. A gond annyi volt csak, hogy ehhez a típushoz semmilyen szett sem található. Sőt! Az univerzális cuccok sem kompatibilisek az ötajtós franciához. Nem maradt más hátra, mint mindent saját kézzel összerakni. Az első gátlók 3 hurkás gumikat kaptak, hátul pedig egy ún. gördülős gumi segítségével sikerült úgy összerakni a rendszert, hogy a mai napig remekül üzemel. Ráadásul itthon az egyetlen R19, ami alatt levegős futómű van.

A következő lépés a kaszni gyáriasítása volt. Bence mindenképp azt akarta, hogy tök ugyanolyan legyen mint bármelyik másik 19-es. 2015 karácsonyán egy régi vágy teljesülhetett. Az autóba bekerült a 136 lovas 1,8 16v motor, amit aztán teljesen legálisan bele is papíroztak. Ezzel egyidejűleg a 16v kiegészítők is felkerültek az autóra (küszöbök, motorháztető, ülések, felnik).

Az ülések eleinte nagyon ramaty állapotban voltak, de az otthoni varrógépnek köszönhetően sikerült egy komplett szürke-fekete bőrkárpitot csinálni az ülésekre. Ezt is saját kézzel, mivel Bence szereti az autóját és nem bízná idegenekre ha nem muszáj. A gyárinak tűnő lemezfelnik sem hétköznapi darabok. az ívekhez igazítva, elöl 1,5 hátul 2"-al lettek kiszélesítve, így most tökéletesen kitöltik a kerékjáratokat a 7,5 és 8" széles gurigák. Aztán tavasszal egy kisebb koccanásnak köszönhetően az autó műhelyben kötött ki és ha már lakatolni és fényezni kellett, akkor már az egész autó megkapta a törődést. Így már egységesen szép a fényezés és rozsdamentes a bódé.

Innentől már csak apró változások voltak. A légrugók elöl már 2 hurkások, amivel sikerült nyerni 2 centit, de már készül egy új "pogi" amivel még 15mm-el lejjebb kerülhet az autó és azzal már tényleg meglesz a megálmodott a magasság. A további tervek között a motortér szépítése szerepel, de Bence most is úgy érzi, hogy ez lesz a végleges kinézete autójának. Külön büszke arra, hogy amit csak lehetett, magának csinált meg az autón és sikerült egy olyan egyedi verdát összehozni, ami tényleg nem fog szembejönni vele sehol.